Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada - Cosmopolis za účelem recenze.
Leo se přihlásil na stáž v pražském pivovaru. Rozhodně však nečekal, že další stážistkou a jeho spolubydlící je jeho bývalá Anna. Pro Lea to nepředstavuje problém, jenže Anně se to ani v nejmenším nezamlouvá. Je odhodlaná držet se zuby nehty křivdy z minulosti a s Leem nemít nic společného. Odhodlání však někdy nestačí.
U autorky jsem zvyklá na styl psaní, který rychle ubíhá, ale zároveň dokáže perfektně vystihnout atmosféru a vtáhnout do příběhu. Nemůžu říct, že by v tomto případě nebyl příběh čtivý a neubíhal pod rukama, ale přišlo mi, že je napsaný banálně a atmosféru jsem z něj příliš necítila.
Podobně jako styl psaní mi i zápletka přišla banální. Nevadilo by, že je předvídatelná, to je ostatně něco, co u autorky očekávám, ale tahle zápletka byla o ničem. Hodně dlouho se ani nic nedělo a pak přišla jedna pseudozápletka za druhou. Nevěřila jsem příběhu a mezi hlavními hrdiny jsem neviděla žádnou chemii.
Musím ale říct, že se jako obvykle autorce povedlo krásně popsat prostředí, ačkoliv je na knize zkrátka vidět, že Praha toho nemohla nabídnout tolik jako ostatní destinace, ve kterých se odehrávaly její knihy. Ale velká škoda je, že se skoro vůbec nevěnovala pivovaru a samotné přípravě piva, což bych vzhledem k námětu očekávala.
Nemůžu říct, že by postavy byly vyloženě špatně popsané, ale chybělo mi v jejich popisu zkrátka něco, co by z nich dělalo skutečné osobnosti a ne jen písmenka na papíře. Navíc mi vadilo, že to v knize bylo samé Jan, Michaela a Ludmila, jako kdybychom v Česku nepoužívali zkráceniny jmen. Působilo to na mě nepřirozeně.
Hospůdka v Praze mi na rozdíl od předchozích knih ze série přijde napsaná hodně na sílu, takže v ní chybí pořádná zápletka, atmosféra a kouzlo, na které jsem zvyklá z předchozích knih. Je to velká škoda, ale pevně věřím, že další autorčiny knihy už budou kvalitou odpovídat její předchozí tvorbě.
Hospůdka v Praze Julie Caplin
Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jak... více