Tři jsou lepší než jeden

recenze

Rande nanečisto (2024) 3.5 z 5 / Kikina182
Rande nanečisto

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Layla vlastní firmu se spodním prádlem, které sama navrhuje. V randícím životě je ale naprosto bezradná, což je špatné, protože by ráda navázala vážnou známost. Naštěstí hned naproti přes chodbu bydlí její tři nejlepší kamarádi Zack, Josh a Luke, kteří mají podcast, ve kterém udílí nejen vztahové rady. Rozhodnou se tedy hrát Layle falešné přítele a naučit ji všechno, co ví o randění. Jenže se to zvrtne.

Autorka má lehký a čtivý styl psaní, ale trochu mě rozptylovalo, že je příběh z pohledu všech hlavních postav. V tom ohledu, že jsem díky tomu měla emoce všech čtyř z první ruky, to bylo přínosem, ale zároveň to přeskakování bylo rušivé.

Reverse harem mám ráda a v tomhle případě byl vztah všech čtyř aktérů skvěle zpracovaný. V knize byla hmatatelná chemie a hrozně se mi líbilo, jak se vlastně vztah Layly s každým z kluků vyvíjel jiným tempem.

V knize bylo i hodně zajímavých témat, především Laylyna firma na spodní prádlo a podcast kluků. A pak hned několik závažných témat, které do knihy perfektně sedly. Jen mě mrzí, že nedostala víc prostoru a byla tak částečně nevyužitá.

Konec mě zklamal. Svým způsobem chápu, proč se odehrál tak, jak se odehrál, ale mělo to až moc rysů pseudozápletky, vše stalo příliš rychle a bylo to vyřešeno ještě rychleji. Nemluvě o samotném závěru knihy, který byl kapku nereálný.

Postavy jsou skvěle popsané. Kniha nabízí vhled do myšlenek a emocí lidí, kteří jsou absolutně jiní a zároveň je mezi nimi láska, což mě baví. I vedlejší postavy jsou dobře popsané a moc se mi líbí, že se v knize vyskytují i vyloženě záporné charaktery.

Rande nanečisto je skvělá kniha, ve které je toho mnohem víc, než se může na první dojem zdát. Kromě erotiky a romantiky tady najdete i humor a řadu závažných témat. Ale přestože jsem si knihu užila, tak jsem čekala něco víc. Rozhodně ale můžu příběh doporučit a už se těším na další autorčiny knihy.

Rande nanečisto Rande nanečisto Lily Gold

HLEDÁM: Tři falešné přítele. Musí být vysocí, urostlí a ochotní naučit mě líbat. Jmenuju se Layla, je mi osmadvacet a nikdy jsem neměla přítele. Naštěstí mám tři přehnaně starostlivé nejlepší kamarády, kteří mi chtějí pomoct. Zack... více

Komentáře (0)