Nakladatelka z Paříže

Nakladatelka z Paříže je sice fikcí, avšak postavy, které v knize jsou, jsou inspirovány skutečnými postavami.
Pokud hledáte historický román s hlavní hrdinkou, která v meziválečném období se snaží prosadit a máte rádi příběh, kde jsou zmiňovány slavní spisovatelé a jejich díla a životní příběh (například se zde setkáme s E. Hemingwayem), bude se vám tento příběh líbit.
Pokud jste ovšem vsázeli na to, že se dozvíte, jak vznikala první nakladatelství, jak probíhaly přípravy a práce na knihách, budete možná krapet zklamaní. Zde je vše totiž spíše okrajově a opravdu se autorka zaměřila spíše na život hlavní hrdinky.

Pozvolné tempo vyprávění knihy doplněné opravdu bravurně vykreslenou atmosférou Paříže 20. století vás však vtáhne a vy si jej budete užívat. Překvapivý konec, který odhalí tajemství, které ukrývá je pak už jen třešnička na dortu.

Já si knihu Nakladatelka z Paříže velmi užila a ráda ji budu doporučovat.

Nakladatelka z Paříže Nakladatelka z Paříže Tabea Koenig

Londýn: Mladá Lizzie se konečně odhodlá opustit svého manžela a odejít z manželství bez lásky. Píše se však rok 1921 a její čin vede nejen k vyloučení ze „slušné“ společnosti“, ale i k přerušení vztahů s vlastní matkou, která se s... více

Komentáře (0)