Neklidná růže

recenze

Neklidná růže (2024) 4 z 5 / EvikU.
Neklidná růže

Neklidná růže je kniha o ženě Evelíně, která je vášnivá, umí si užívat života a dokáže si přiznat svoje touhy a sny. Manželství s Martinem se jí nevydařilo, ale má krásnou, dospělou dceru Emu, která si jde za svými cíly. Kdykoliv má Ema čas vyráží spolu na krátkou dovolenou. Rozumí si s ní jako s nikým jiným.

Na může moc štěstí nemá. Většinou se jí životem jen mihnou. Na jméno Martin má štěstí, v příběhu má celkem tři. Poslední je celkem velká láska, ale Evelína nechce přijít o svou nabytou svobodu.

Evelína je svérázná, umí si říct o to, co chce. Příběh protkaný humorem, láskou, vášní a nevšedními situacemi, které řeší s grácií. Kniha se četla dobře, ale…

Kniha je rozdělená do více povídek, střípků jejího života, které ne úplně navazují. Začíná Epilogem a Prolog je na konci. Proč? Bylo to pro mě moc matoucí, měla jsem zmatek v jejích známostech, koho měla před kým a jak se s ním seznámila. Navíc mám asi raději, když se řeší nějaká časová etapa, která se nějak vyvíjí a já čekám, jak to dopadne. To mi tady chybělo.

Když jsem se od chronologického děje odpoutala, tak se mi četla dobře. Styl psaní mi sedl a bavil mě.


Neklidná růže Neklidná růže Monika J. Čapková

Hlavní hrdinka Evelína je vyzrálá žena, která má tělo třicítky, duši dvacítky a ztřeštěnost patnáctky. Po přečtení několika povídek si ji doslova zamilujete a budete chtít být jako ona! Její příběhy jsou jako divoká řeka, která vá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář