Nelehké žití v době panování Jindřicha VIII.

recenze

Tajemství panství Saffron Hall (2024) 4 z 5 / Danka22
Tajemství panství Saffron Hall

Dvě ženy, které dělí čas. Amber se velmi těžce vyrovnává s tragickou událostí, která ji zasáhla. Ztrácená ve svém smutku, bez radosti, se vrhá do práce u svého dědečka, aby alespoň na chvíli nemyslela na to, co ji potkalo. Jednoho dne najde ve věži dědečkova panství modlitební knížku, a aniž by tušila, ovlivní její život. Druhá žena se jmenuje Eleanor, a žije v době Tudorovců. Její otec zemřel a ona má to štěstí, že ji příbuzenstvo sehnalo manžela. Jenže má strach, bude mít Eleanor spokojené manželství? A proč, zrovna ona je spojená s modlitební knížkou.


Je to krásný historický román, který se odehrává za vlády Jindřicha VIII. Líbila se mi moc ta obálka, navíc mám v oblibě dobu Jindřicha VIII., takže nebylo o čem se bavit. Naopak.
Amber je mladá žena kazatele, která se vyrovnává se smrtí v rodině. Musím říct, že ta zápletka, co se jí stalo, je originální a zaujme. Kromě toho málokterá žena by necítila to co Amber, všechny chceme utéct od bolesti a smutku. Knížky jsou tím nejideálnějším způsobem, jak na okamžik zapomenout.


Eleanor je také mladá a chytrá, až moc, protože žije v době Tudorovců. Dokáže se porvat s osudem, ať už je jakýkoli. Sbírání šafránu je jen bonusem, který příjemně pohladí. Navíc, i ona se musela vyrovnat s jistým neštěstím.


Dvě dějové linky připomínají trochu knihy Barbary Erskinové. Nudit se nebudete, ale možná to chtělo víc zabrat u toho Jindřicha VIII. Vím, že to nebyla hlavní dějová linka, ale napsat román z dob panování Jindřicha VIII. a Kateřiny Howardové je velkým počinem. Proto by si to zasloužilo víc rozvést. Škoda příležitosti.

Co si myslím na závěr? Věřte mi, že na podzimní čtení je knížka velmi ideální. Je milá, sladká. Přesně to, co u takových knížek očekáváte. Až budete mít chuť se do Norfolku podívat.


Tajemství panství Saffron Hall Tajemství panství Saffron Hall Clare Marchant

Amber, zdrcená osobní tragédií, se přestěhuje k dědečkovi do Norfolku do jeho honosného sídla, aby mu pomohla dát do pořádku rozsáhlou knihovnu. Ve staré věži objeví téměř pět set let starou modlitební knížku a odkryje pohnutý pří... více


Komentáře (0)

Přidat komentář