Knihou neodpovídej jsem se ponořila do Pražských ulic a do sítí internetu. Musím říct, že mi velmi sedl styl psaní autorky, velmi dobře popsaná dnešní doba sociálních sítí a seznamky. Za profilem se může skrývat kdokoliv
Příběh začíná Zuzanou a Honzou, Zuzka je trochu unuděná v dlouhodobém vztahu a hledá rozptýlení po sítích. Začíná si psát s Matoušem. Nikdy se ale nesetkají. Vždy má nějaký problém, proč se nemůže sejít na poslední chvíli. Celé je to ale divné, protože jinak Zuzku nijak nevydírá ani nepožaduje fotky.
Objevuje se vražda Kristýny. Je znásilněná. Na scénu vstupují dva vyšetřovatelé Tengler a Suchoň. Je to celé zamotané, z parku, kde oběť najdou je spousta nepořádku, těžko říct, co patří k důkazům teď a co tam leží už měsíc. Bohužel než stihnou vše vyšetřit, mladý pár v jiném parku v Praze nachází další vraždu. Žádná souvislost mezi zavražděnými není, ale přesto se nabízí možnost sériového vraha
V knize se střídá dopisování Zuzky na telefonu s vyšetřováním. Nakonec vstupuje do hry ještě Martina
Bylo to moc napínavé, čtivé, krásně popsaná práce detektivů a jejich život. Při vyšetřování nevědí ani jestli jedli natož nějaký jiný osobní život. Konec už byl jedna velká výzva.
A já teď mám jednu výzvu na všechny, kdo už četli nebo budou číst knihu. Jak tam do všeho zapadla Zuzka? Napište mi do SZ. :)
Neodpovídej Lucie Bechynková
Debutový detektivní román od zakladatelky podcastového fenoménu Opravdové zločiny Ve spletitých pavučinách virtuálního světa se pohybuje přitažlivý muž, který vstupuje do života mladých žen. Když má ale dojít k osobnímu setkání... více