Neodpovídej přehled
Lucie Bechynková
Debutový detektivní román od zakladatelky podcastového fenoménu Opravdové zločiny Ve spletitých pavučinách virtuálního světa se pohybuje přitažlivý muž, který vstupuje do života mladých žen. Když má ale dojít k osobnímu setkání, nikdy se na schůzce neobjeví. Je možné, že to nějak souvisí s vraždou, která tak otřásla Prahou? To musí zjistit policista Marek Tengler. Ten už za svou kariéru zažil ledacos, ale teď je čas proti němu. Zdá se totiž, že pachatel si vyhlíží další oběť Svět online seznamek a sociálních sítí otevírá své brány – a toho, kdo jimi projde, může pohltit navždy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neodpovídej. Přihlašte se a napište ho.
Posloucháno jako audiokniha. Velmi pěkné čtení paní Kajnarové. Příběh nebyl špatný, zápletka zajímavá, ale vadilo mi, jak se každou chvíli rozvíjel příběh jiných postav, který byl náhle useknut a již s k němu autorka nevrátila. Rozuzlení bylo dobré, nápad to mělo. Sexuální scény namrskané na závěr knihy (jako by tam už nebylo co docpat) mně osobně přišly - vzhledem k žánru - dost mimo mísu. Příští kniha bude jistě lepší, potenciál tam je :)
Na tuhle knížku jsem se těšila, protože miluju podcast opravdové zločiny a zajímalo mě, jak se s tím Lucka popasuje.
Příběh byl zajímavý a čtivý. Zápletka se nedala hned odhadnout, což potěšilo. Skvělý detektivní tým, který byl hezky popsán. Nemohla jsem se odtrhnout od knihy. Stále mě zajímalo, jak to bude pokračovat.
Jsou tu dvě věci, které bych vytknula. První jsou parazitní slova že a no co. I když nebyly pořád, tak jsem je hodně vnímala, ale to mohlo být i tím, že jsem zvyklá od Lucky, že tak mluví, proto je víc vnímám. Druhá věc je jedna dějová linka, která tam byla úplně zbytečně dána. Asi chápu důvod autorky proč ji tam dala a jaký měla význam, ale kazí to, takže to strhlo bodíky.
Oblíbila jsem si hlavní detektivy Suchoň a .... Prostě dokonalost. Skvělé se doplňovali a nebyly nudní. Vlastně žádná postava nebyla nudná. Každý měl svou osobnost.
Hlásím, že zde najdete prvky erotiky, ale nic extrémního. Docela se to k tomu hodilo a bylo to hezky popsané. Nesmazala med kolem pusy.
Určitě bych si ráda zase něco přečetla z tohohle detektivního týmu. Doufám, že Lucka zase něco napíše.
Doporučuji audioknihu, která je krásně zpracovaná.
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Neodpovídej v seznamech
2022 | Vrah je v každém z nás |
2021 | Opravdové zločiny |
2023 | Neodpovídej |
2022 | Opravdové zločiny 2 |
2023 | Ženy zločinu |
Z mého pohledu je příběh často zbytečně natahovaný a děj nemá dlouho žádný spád. Těch neuskutečněných setkání je tam zbytečně moc a v průběhu knížky mě tento detektivní román příliš neoslovil. Ale po jeho dočtení bych ho zhodnotil mírně nadprůměrným hodnocením a zpětně v něm nějaké čtivé momenty nacházím. Mně osobně ta vedlejší dějová linka moc nevadila a naopak mi přišla i docela zajímavá, jen bych ji tak zbytečně uměle dlouho nenatahoval a i vyšetřování vražd mohlo mít daleko rychlejší dějový spád...