Neodpovídej přehled
Lucie Bechynková
Debutový detektivní román od zakladatelky podcastového fenoménu Opravdové zločiny Ve spletitých pavučinách virtuálního světa se pohybuje přitažlivý muž, který vstupuje do života mladých žen. Když má ale dojít k osobnímu setkání, nikdy se na schůzce neobjeví. Je možné, že to nějak souvisí s vraždou, která tak otřásla Prahou? To musí zjistit policista Marek Tengler. Ten už za svou kariéru zažil ledacos, ale teď je čas proti němu. Zdá se totiž, že pachatel si vyhlíží další oběť Svět online seznamek a sociálních sítí otevírá své brány – a toho, kdo jimi projde, může pohltit navždy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neodpovídej. Přihlašte se a napište ho.
“Otevřela aplikaci, vyplnila všechny potřebné údaje a začala si procházet fotky v galerii telefonu, které se rozhodla zveřejnit.
Netrvalo dlouho a během chvilky už mohla jako v katalogu vybírat profily mužů ve svém okolí. Nebylo to až tak marné, to musela uznat. Někteří vypadali, že by spíš potřebovali odbornou pomoc než přítelkyni. Ale s tím nějak počítala. No, děj se vůle boží.
Podcast Opravdové zločiny mám ráda, a tak jsem se do první beletrie jedné z autorek podcastu pustila. No nakonec to nedopadlo úplně špatně, ale rozhodně jsou lepší detektivky.
Jedná se o příběh, který je velmi jednoduše napsaný, takže ubíhá velmi rychle. Taky se mi líbil ten nápad zpracování online randění, protože to přece jen v dnešní době jede ve velkém. A jako oddechovka asi splnila účel. Ale..
Na začátku jsem byla mírně zmatená zejména kvůli přeskakování v ději a množstvím postav. Podle anotace jsem taky čekala něco jiného. Příběh sám o sobě nebyl špatný, ale přišlo mi, jako bych četla dva samostatné příběhy v jednom, které se ani zdánlivě nepropojily. Název knihy podle mě úplně neodpovídal tomu, co jsem dostala uvnitř. S tím asi souvisí i to, že konec je nepředvídatelný (jen je to za mě asi dáno tím, že nemáte ani šanci si něco myslet). Kniha obsahovala tak 0 vodítek (možná právě pro to zmatení v ději) a já na konci příběhu vlastně nevěděla, co si o tom myslet.
Postavy za mě byly ploché, ne moc dobře uchopené a jejich počínání mě nejednou překvapilo. Nevytvořila jsem si vztah ani k jedné postavě a po dočtení jsem věděla, že si tento příběh dlouho v paměti neuchovám.
Suma sumárum: jako detektivní jednohubka se dá, ale nečekejte nic závratného. Audioverze ale byla fajn a vlastně mě udržovala v pokračování v příběhu. Příjemná interpretace a zapojení textových konverzací tak, abyste to poznali. A v knize jsou fajn ilustrace.
Audiokniha, takže spíš poslechnuto. Zajímavá detektivka, poslouchala se opravdu dobře. Příběh je napínavý a plný děje. Trochu mě rozrušilo to rozdělení děje a překvapil mě nečekaně klidný konec.
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Neodpovídej v seznamech
2022 | Vrah je v každém z nás |
2021 | Opravdové zločiny |
2023 | Neodpovídej |
2022 | Opravdové zločiny 2 |
2023 | Ženy zločinu |
Lucka je česká spisovatelka, která má ráda krimipříběhy, které se odehrávají v České Republice
Nikdy nevěřte neznámé osobě, kterou znáte pouze na internetu. Ověřte si nejprve fotku a pak pište zprávy
Bylo to čtivé
Postavy byli uvěřitelné jsem si připadal jako kdyby jsem je znal
Atmosféra byla taky dobrá
Chemie mezi detektivem a jeho asistentem byla až tak dobrá že jsem se musel smát když dostali prostor