Nepřekonatelné umění: recenze 'Velrybího divadla' od Joanny Quinn
recenze
Velrybí divadlo (2023) / actavisJoanna Quinn nás zavádí do poutavého světa panství Chilcombe v Dorsetu v roce 1919 prostřednictvím knihy „Velrybí divadlo." Příběh začíná s očekáváním nové matky, Rosalind, pro Cristabel Seagrave, vdovu po první světové válce. Cristabel se stává klíčovou postavou, odvážnou a nezávislou mladou ženou s láskou k umění a divadlu.
Na pozadí vzniku „Velrybího divadla“ jsme svědky neobvyklého dětství Seagravových. Cristabel, Flossie a Digby prožívají dobrodružství a příběhy inspirované knihami, které tajně půjčují ze studovny. Kniha přináší záznamy o vzniku divadla z kostí velryby, jehož kouzlo spočívá v kombinaci umělecké kreativity a rodinné spolupráce.
Čtenář je zasazen do atmosféry panství Chilcombe, kde se kromě Seagravových objevují různí hosté, včetně ruského malíře Tarase. Taras se stává klíčovým hráčem ve vytváření divadelních dekorací a kostýmů pro "Velrybí divadlo.“ Příběh nám ukazuje, jak se umění a kreativita stávají prostředkem sdílení příběhů a překračují hranice knih.
Vývoj postav a jejich účast ve válečných událostech před druhou světovou válkou přidávají románu hloubku. Cristabel, stávající tajná agentka, a Digby, hlášený jako nezvěstný, přinášejí do příběhu napětí a dramatické zvraty. Flossie se stává posilou morálky pro vojáky v období války.
„Velrybí divadlo“ nabízí více než 500 stran poutavého vyprávění s bohatými postavami a hlubokými rodinnými vztahy. Joanna Quinn vytváří dojemný obraz o síle umění a rodinných vazeb. Tato historická fikce je ambiciózní a chytlavým čtením, které lze vřele doporučit všem milovníkům poutavých příběhů s dovedně vykreslenými postavami.
Děkuji nakladatelství Host za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.
Velrybí divadlo Joanna Quinn
Napínavá rodinná sága odehrávající se v Dorsetu a ve Francii. Jedné bouřlivé noci roku 1928 vyplaví moře na břeh Lamanšského průlivu velrybu. Podle zákona patří králi, ale dvanáctiletá osiřelá Cristabel s ní má jiné plány. Spolu s... více