Neznámé hrozby
recenze
Vzpomínky (2023) / Kikina182Sophie stále netuší, kdo je na její straně a kdo je proti ní. Kdo je skutečnou hrozbou? To je otázka, kterou si musí klást, protože kdyby to vyhodnotila špatně, mohlo by mít její rozhodnutí katastrofální následky. A v téhle chvíli není prostor pro chyby. Sophie se tak musí přestat spoléhat jen na své schopnosti a naučit se skutečně bojovat. V nadcházející bitvě by to mohlo znamenat rozdíl mezi výhrou a porážkou.
Příběh se čte opravdu skvěle, stránky doslova mizí pod rukama. Je plný popisů emocí a myšlenek hlavní hrdinky, které perfektně doplňují akčnější části příběhu. Je tu všechno ve skvělém poměru, takže žádná část knihy nenudí.
I tentokrát jsem se dočkala příběhu plného dobrodružství, akce a nebezpečí. V knize není nouze o různé zápletky a zvraty, které mě vždycky překvapily a v několika případech mi vyloženě vyrazily dech a vyvolaly ve mně různé emoce, včetně zármutku. Ostatně tak na mě působí kniha už od prvního dílu. Hodně emotivně. Nevcítit se do příběhu a neprožívat všechna vítězství i prohry spolu s hrdiny je pro mě zkrátka nemožné.
Jako obvykle autorka zodpověděla prostřednictvím knihy několik palčivých otázek z předchozích dílů, ale opět se objevily nové, snad ještě palčivější. Shannon Messenger zkrátka ví, jak budovat napětí kousek po kousku.
Autorka znovu dokázala překvapit nejen z hlediska příběhu, ale i z hlediska postav. Od toho, jak jsem je poznala v prvním díle, se dost změnily, což je jen pochopitelné, vzhledem k tomu, co všechno prožily. Je opravdu zajímavé sledovat jejich vývoj a to, jak o nich každý díl prozrazuje něco nového.
I sedmý díl ze série Strážci ztracených měst jsem si neskutečně užila. Tohle je zkrátka jedna ze sérií, která dokáže s každým dalším dílem nabídnout něco nového a zároveň perfektně navazuje na předchozí děj. Určitě můžu celou sérii doporučit mladším i starším čtenářům.
Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji e-shopu Megaknihy.
Vzpomínky Shannon Messenger
Sophie Fosterová neví, čemu (nebo komu) věřit. Ve hře s tolika hráči může být zaměření se na nesprávnou hrozbu katastrofální chybou. Ale když Nespatřeni dokáží, že je Sophie mnohem zranitelnější, než si kdy myslela, Sophii dojde,... více