Oddechová a správně roztomilá romance

recenze

Obránce mimo hru (2024) 4 z 5 / Suzanne
Obránce mimo hru

Slavný hokejista Mitch Mašina Anderson má problémy se zvládáním vzteku a po posledním incidentu dostane zákaz na patnáct zápasů NHL a příkaz trénovat juniorskou ligu. Hned první den mu ale na led vlítne mladá žena a seřve ho, protože křičel na jejího bratra. Problém je v tom, že je sice drzá a rázná, ale taky moc hezká a Mitchovi se dostala pod kůži.

(Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Cosmopolis :)

Andie Downsbyová se stala opatrovnicí svého jedenáctiletého bratra Noaha po tragické smrti rodičů před necelým rokem. Musela se vzdát své práce, přestěhovat se do Washingtonu a snažit se zvládnout náročnou práci zdravotní sestřičky na jipce a výchovu mladšího bratra, který s ní sotva promluví, a taky vlastní smutek a bolest.

Andie, která o hokeji vůbec nic neví, nemá ani ponětí, že seřvala slavného hokejistu, a i kdyby to věděla, tak by jí to bylo jedno. Je přesvědčená, že Mitch je nesnesitelný hrubián. Jenže pak se Mitch nabídne, že bude individuálně trénovat jejího bratra Noaha, který má taky problémy se vztekem a na ledě se často dostává do potyček. A Andie začne zjišťovat, že pod tou bručounskou fasádou se skrývá laskavý a zraněný muž. A navíc je vážně hezký a přitažlivý a mezi nima to začíná pořádně jiskřit…

Leah Brunnerová píše lehce, čtivě a chytlavě. Po kapitolách se střídá vyprávění z pohledu Andie a Mitche. Obránce: Mimo hru patří mezi feel good romance, což perfektně splňuje. V knize nechybí romantika, humor, ale ani vážná témata jako ztráta rodičů, smrt blízkých členů rodiny, zvládání záchvatů vzteku, pocity, že nejste dostateční a hodní lásky. Příběh se ale pořád drží na odlehčené a vtipné notě. Leah Brunnerová ukazuje, že jak by měly vypadat zdravé a funkční vztahy nebo že chodit na terapii je normální, a to v romantické literatuře oceňuju. V Obránci: Mimo hru se nevyskytuje erotika, což některým čtenářkám nebude vyhovovat, ale já jsem si to maximálně užila.

Obránce: Mimo hru je lehoučké čtení, od začátku do konce hladce plyne a všechno se vyvíjí bez větších zádrhelů, takže může působit trochu naivně a pohádkově. Já bych akorát ocenila, kdybychom se dozvěděli víc o Andiině práci zdravotní sestřičky na jipce.

Obránce: Mimo hru je první díl volně navazující série. V druhé díle je hlavním hrdinou Colby Knight a ve třetím díle kapitán Remington „Remy“ Ford. A novela, které funguje jako prequel, zase vypráví o seznámení Westona Kershawa s jeho snoubenkou Melanie. Doufám, že oba volně navazující díly vyjdou i v českém překladu, protože Obránce: Mimo hru mě vážně bavil.

Obránce: Mimo hru je odlehčený, zábavný, ale ne hloupý romantický román. Nejlépe na tuto knihu sedí popis správně roztomilá romantika. Takže podle mě ideální čtení na dovolenou, na pláž nebo na deku k vodě nebo prostě na jeden, dva letní večery.


Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

Mitch je pořádně ostrý hokejový obránce, který prostě nedokáže udržet svou vznětlivost na uzdě. A to vede k zákazu hry na patnáct zápasů NHL. Jako by to nestačilo, musí dočasně zaskočit za trenéra juniorů. Hned při prvním tréninku... více


Komentáře (0)

Přidat komentář