Odešla do tmy

recenze

Odešla do tmy (2024) 5 z 5 / Knihomolka97
Odešla do tmy

Za zaslání recenzního výtisku mockrát děkuji společnosti Albatros Media v rámci spolupráce.

Odešla do tmy je zajímavá detektivka lomeno thriller, která rozhodně stojí za pozornost. Příběh mě vtáhl od samého začátku, neměla jsem problém se začíst. Část je vyprávěna v ich-formě a část v er-formě, také se střídá přítomnost s minulostí. Styl vyprávění tedy nemusí sednout každému.

V roce 1994 v přímořském městečku zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. Nyní o 25 let později její mladší sestra Heather chladnokrevně zavraždí dva lidi. Případ se dostane k novináře Jess, která Heather zná, kdysi totiž bývaly nejlepší kamarádky. Aby si udržela práci, musí napsat skvělou reportáž, ale tahle práce je pro ni příliš osobní. Vlastně ani nedokáže pochopit, že by "její" Heather někoho zabila, začne tedy pátrat hlouběji..

Autorka nechává dlouho na pochybách, kde je celá pravda a co se vlastně stalo. Napětí se stupňuje, tajemství z minulosti se odhalují kousek po kousku. Zvláště druhá polovina je strhující a zvrat ke konci mě překvapil. Samozřejmě jsem si v průběhu vytvářela teorie, ale netrefila jsem to přesně.
Jess mi nejdřív nebyla extra sympatická, o Heather jsem zase dlouho nevěděla, co si myslet. Vlastně skoro každá postava něco skrývala a konkrétně jedna osoba by fakt zasloužila palicí po hlavě..nebo někam jinam.
Kniha mě vážně bavila, doporučuji!

Odešla do tmy Odešla do tmy Claire Douglas

Do města přijela pouť – a jedna dívka zmizela. Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde ... více

Komentáře (0)