Odešla do tmy – thriller

recenze

Odešla do tmy (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Odešla do tmy

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)

Jess pracuje jako novinářka a je nadšená z každého zajímavého příběhu. Ale tohle bude úplně jiné. Mladá žena, která zabila dva cizí lidi a nakonec se pokusila o sebevraždu, je její bývalá kamarádka z dětství. Jess má tak šanci se nejen vrátit do rodného města, ale možná i získat zajímavé podklady na článek...

Claire Douglas je u nás ještě neokoukanou autorkou, ale rozhodně by neměla minout žádného milovníka napětí. Já jsem od ní četla jednu knihu v angličtině a na tuhle novinku jsem byla hodně zvědavá.

Odešla do tmy je napínavý a temný příběh, který možná bude mít tendenci některé čtenáře zprvu odradit svým pomalejším tempem. Já však doporučuji vytrvat a odměnou vám bude nejen gradující děj, ale i několik zajímavých zvratů (i já byla párkrát překvapena), které tak posunou příběh do nečekaného konce.

Příběh je rozdělen na několik vypračkých linek s tím, že jedna linka se vrací zpět do minulosti, konkrétně do roku 1994. Tehdy se stala první tragédie v rodině Powellových a nyní, o 25 let později se novinářka Jess snaží dopátrat různých detailů, které jí tenkrát unikly. Její zjištění nejsou vždy příjemná a k tomu všemu se nad ní ještě vznáší přízrak jejího selhání v předchozím zaměstnání.

Jak jsem již zmínila, problematický je tu ten začátek. Je to vážně pomalé (chtělo by to trochu svižnějšího textu), místy možná maličkato zmatené, ale ten závěr to vylepší. Líbilo se mi i střídání pohledů jednotlivých postav, a ty náhraty do minulosti k tomu perfektně sedly.
Samozřejmě jsem měla svůj tip jak to všechno bude, ale i mne autorka dokázala překvapit, za což ji dávám plusový bod. A budu doufat, že se dočkáme překladu i dalších jejích knih, protože tohle mě vážně bavilo.

P.S.: a moc se mi líbí ta obálka!


Odešla do tmy Odešla do tmy Claire Douglas

Do města přijela pouť – a jedna dívka zmizela. Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář