Odvážná žena

recenze

Odvážná žena (2024) 5 z 5 / Knihomolka97
Odvážná žena

Prolog začíná rokem 1967, ale dále příběh pokračuje v roce 1969 a odehrává se na zajímavých místech v Austrálii.
Hlavní hrdinka Cassie miluje létání a ráda by se živila jako pilotka, jenže v té době ještě ženy neměly takovou možnost jako muži. To se ovšem naštěstí změní a Cassie dostane příležitost ukázat, že i ženy na to mají! Je přijata jako pilotka u lékařské služby s krásným názvem Royal Flying Doctors Service neboli po česky Létající doktoři. Autorka se inspirovala skutečností, tato služba funguje dodnes.

Cassie je velmi sympatická žena, nejen odvážná, ale také velice schopná, chytrá, komunikativní, dobrosrdečná, vystudovaná zdravotní sestra a navíc krásná. Nenechá si nic líbit, a tak není divu, že si získává srdce mnoha lidí. Je zkrátka obdivuhodná. Kdybych měla mít ženský vzor, byla by to ona. Celkově autorka moc pěkně vystihla situaci ohledně žen, které chtěly něco dokázat, opravdu to neměly jednoduché a některé názory jsou vlastně aktuální i dnes, což je smutný.

Kniha je pohodová, ale rozhodně nenudí, prakticky neustále se něco dejě, nechybí dobrodružství, špetka napětí a má i parádní atmosféru. Čtení mě úplně pohltilo. A ta romantická linka? Krásná třešinka na dortu! Byť jsem ze začátku k Mikeovi byla skeptická, získal si mě a bavila mě jeho žárlivá stránka. A taky ta starostlivá.
Prostředí Alice Springs je hezky nezdlouhavě popsané, což mám ráda a nejde si neoblíbit i vedlejší postavy.

Elizabeth Haran si zapíšu do paměti, už u nás vyšlo několik jejích knížek, toto byla moje první a určitě ne poslední.


Odvážná žena Odvážná žena Elizabeth Haran

Austrálie 1967: Cassie má obrovskou radost, když se jí splní přání a je přijata coby zdravotní sestra a pilotka u letecké lékařské služby. Žena pilotující letadlo však ve své době působí velké pozdvižení a Cassie musí o své místo ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář