Only one coffin

recenze

Šarlatový závoj (2024) 5 z 5 / barcasknihou
Šarlatový závoj

Když jsem tenkrát četla Holubici a hada, tak se mi to neskutečně líbilo. Svět, romantická linka, postavy, no byla jsem z toho unešená. Pak jsem se pustila do pokračování této série a moje nadšení opadlo. Druhý díl jsem ani nedočetla.

Na instagramu jsem pak viděla, že vydala další knihu z tohoto světa a velkou roli v ní hrají upíři. Což je můj šálek čaje, nebo bych spíš měla říct pohár krve.
Trochu jsem se bála, abych neměla guláš ve všech postavách, ale po prvních kapitolách jsem se zorientovala a příběh šel jako po másle. Sice jsem četla, že sérii Holubice a had před Šarlatovým závojem číst nemusíte, ale jestli si to nechcete vyspoilerovat, tak si radši nejdříve přečtěte autorčinu prvotinu. Tak jako tak to můžete samozřejmě číst i bez toho.

Teď už k samotnému ději. Naše hlavní hrdinka Célie je první ženou, která se přidá k chasserům, šokuje tím nejen celé království, ale i svého snoubence Jeana Luca. Chce ukázat, že není jenom holčička s hezkou tváří, vydá se tedy po stopě vraha, který nahání hrůzu celému Belterru. Při pátrání se její cesta proplete s králem upírů Michaelem, a tady se nám příběh pořádně rozjede.

Célie mi jako hlavní hrdinka sedla, líbil se mi její zápal pro věc, je drzá a nebojí se říct co si myslí. Michael je přesně taková ta drsná mužská postava, kterou já v knihách prostě žeru, takže jsem si ho hned zamilovala. Nečekala jsem jak moc bude tahle kniha vtipná, nejvíc jsem lepíkovala zábavné části. Hlavně pošťuchování hlavních hrdinů bylo skvělé.

Trope Only one coffin je totálně vystihující a část s touhle scénou byla dokonalá.

Jestli od tohohle čekáte nějakou velkou upíří eroťárnu, tak vás trochu zklamu. Tohle je fakt hodně slowburn. Což já mám ráda, takže jsem byla spokojená, ale věřím, že se to v dalším díle víc rozjede a bude to boží. Jo a musím tady zmínit scénu v nevěstinci, ty kráso, to bylo tak skvělý.

Líbilo se mi, že v knize hrají velkou roli i duchové. Zvraty jsou trochu předvídatelné, ale to co se stalo na konci jsem upřímně nečekala.

Nečekala jsem, že mě to bude tak moc bavit. Sice tam byla taková jedna nudnější část, cca 80 stran, ale hned se to zase rozjelo.

Moc knihu doporučuji. 5/5*

Děkuji @humbook za zaslání recenzního výtisku v rámci spolupráce.


Šarlatový závoj Šarlatový závoj Shelby Mahurin

Temná upíří romance ze světa bestsellerové série Holubice a had. Célie byla vždycky hodná holka s úctou k pravidlům. Jenže pak porušila tradici a rozhodla se stát první chasseurkou – šokovala tak celé království i svého snoubence... více


Komentáře (0)

Přidat komentář