Familiár

recenze

Familiár (2024) / barcasknihou
Familiár

Leigh Bardugo opět nezklamala, každá kniha, kterou jsem od ní přečetla byla úžasná. Píše neskutečně čtivě a krásně poeticky, v jejích knihách nalezne čtenář skvěle popsaný svět a vcítí se do postav.

Familiár je rozhodně kniha, která by vás neměla minout. Dark academia vibe, magie, slow burn romance, tohle a mnohem víc vám tahle kniha může nabídnout. Za mě je to ideální čtení na podzimní dny.

Příběh se odehrává v 16. století v renesančním Španělsku. Hodně se tu objevuje náboženství, které autorka zasadila už do svých předešlých děl. Je to mysteriózní, tajemný, drsný, ale příběh byl na mě trochu pomalejší.

Postavy byly vážně skvěle popsané a svět jsem si dokázala živě vybavit. Romantická linka je moc povedená. Autorka to prostě umí, v každé její knize dokáže popsat tak krásným způsobem lásku dvou lidí.

Konec knihy mě ani nepřekvapil, trochu jsem čekala, že by se mohlo něco takového stát. I tak to bylo epické a bude mi to dlouho ležet v hlavě.

Moc děkuji @humbook @humbook_blogeri za zaslání rc v rámci spolupráce. #humbookblogeri


Familiár Familiár Leigh Bardugo

V ošuntělém domě uprostřed Madridu si posluhovačka Luzia Cotadová pomáhá střípky magie, aby přečkala dny nekonečné dřiny. Když jsou její skrývané schopnosti odhaleny, je Luzia vržena do světa věštců, svatých mužů a podvodníků, kde... více


Komentáře (0)

Přidat komentář