Otevřete své snové dveře...

recenze

První stříbrná kniha snů (2014) 5 z 5 / Jolilinka
První stříbrná kniha snů

Na tuto knihu jsem se opravdu velmi těšila, protože Drahokamy od stejné autorky mě opravdu velmi nadchnuly. A tak jsem se ke knize snažila co nejrychleji dostat a podařilo se mi ji vyloudit ze spolužačky :)

Kniha je Drahokamům velmi podobná, ne příběhem, ale styl psaní je naprosto stejný. Navíc byste se divili, kdybych měla vyjmenovat úplně všechno, co měla Olivia s Gwendolyn společného.

Příběh se mi četl velmi dobře, stejně jako u Drahokamů, a ani tentokrát nechyběly chvíle napětí, strastiplné chvilky, sympatické postavy, neobyčejně originální nápad, zábavné momenty, neobjasněné záhady a spousta dalších podobných věcí, které mě i na Drahokamech velmi zaujaly.

Liv Silbertová je opravdu neobyčejně podobná Gwendolyn, chováním, povahou, svými myšlenkami. Je to vlastně Gwennino vtělení, protože jsem v ani jedné postavě neviděla sebemenší rozdíl. Takže i Liv jsem si oblíbila a myslím, že to byla úžasná hlavní hrdinka.

Její mladší sestra byla také velice příjemná a oblíbila jsem si ji stejně jako Liv. Její sympatická povaha a charakter se mi velmi zamlouvaly, stejně jako neochvějná touha přijít na to, kdo se skrývá za Secrery.

Klučičí parta byla rozhodně úžasná, skvěle popsaná a celkově dokonale vytvořená, připitomělý Jasper, nesympatický Arthur, nedůvěřivý Grayson i dokonalý Henry: to je nepostradatelná partička, která se autorce opravdu povedla :)

Secrery byla ale rozhodně jedno z největších tajemství, ještě stále bádám nad tím, kdo by to mohl být. Mám sice už nějaká podezření, ale postav, které by se za Secrery mohly skrývat, je celkem dost, a nemůžu říct, že někteří by mi byli více podezřelí než jiní. A tak to stále zůstává záhadou, přestože jsem většinou schopná vyřešit jakoukoliv hádanku.

Co ale musím rozhodně pochválit, je obálka, je to rozhodně jedna z nejkrásnějších obálek, jaké jsem kdy viděla. Podobně jako u Divergence a ostatních dílů, i tady obálka láká k přečtení, i kdyby byla kniha sebehorší.

Celkově jsem velmi spokojená, děj byl napínavý, místy i trochu klidnější a já jsem se při čtení skvěle bavila. Komu se líbily Drahokamy, rozhodně neude zklamaný ani touto zbrusu novou sérií.

První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

První díl nové trilogie od Kerstin Gierové, autorky oblíbených Drahokamů! Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou docela strašidelné. Obzvlášť... více

Komentáře (0)