Ozvěny záhrobí

recenze

Ozvěny záhrobí (2022) 4 z 5 / renulka16
Ozvěny záhrobí

Krádež vzácného tisku. Únos malého chlapce. Sebevražda mladé dívky. Zdánlivě nesouvisející případy, v nichž vyšetřovatel pojistných událostí Benedikt Klausner rozpoznává zásah nadpřirozena. Mrtvých přibývá a do hry vstupuje nekromantův podivný zaměstnavatel. Dokáže Benedikt ochránit svoje nejbližší před vším, k čemu se neodvratně schyluje?

Nedávno jsem dávala recenzi na knihu Pozdravy záhrobí, nyní přicházím s recenzí na druhý díl, který se jmenuje Ozvěny záhrobí. Tento díl přímo navazuje na první a tak pokud jste jej nečetli, nemá smysl, abyste se bez znalostí z předchozího dílu, pouštěli do tohoto, protože by vám uniklo spoustu podstatných informací.

Tenhle díl je jinej než ten první. Narozdíl od Pozdravů je tento více zaměřený na záhrobí a hlavně Benediktův život a vše s tím spojený. Je zde více akce a temnoty a tak, jak jsem zmiňovala předtím, že je to taková směs detektivky/thrilleru a hororu, tak teď je to spíše takový mix fantasy a hororu a já musím říct, že ten první díl se mi možná o fous líbil více.

Tentokrát se jedná o celistvý příběh doplněný flashbacky nazvané mnesis, které nám ukazují Benediktovu minulost v ústavu a taky narozdíl od jedničky můžeme nahlédnout do myšlenek Zuzany (Benovi těhotné přítelkyně).

Kniha má takové pozvolné tempo a závěrečná část knihy je, řekněme urychlená. Prostě se najednou začne dít toho tolik, že vám z toho půjde hlava kolem.

Přesto se mi moc líbí autorčin styl psaní a moc se těším na závěrečný třetí díl a jsem zvědavá, jak se uzavře Benův příběh.

Pokud máte rádi originální příběhy, tak si rozhodně přečtěte tuto sérii.

Ozvěny záhrobí Ozvěny záhrobí Veronika Fiedlerová

Komentáře (0)