Perfektné pubertálne čítanie

recenze

O hvězdách víš hovno (2024) 4.5 z 5 / gabriela8842
O hvězdách víš hovno

Ufff.. posledná stránka príbehu, ale hlavou stále v ňom. Drzý, sarkastický ale aj veľmi reálny YA romantický príbeh, ktorý bol skvelý. Nato, že to je autorov debut, čítal sa výborne a stránky sa mi pretáčali samé (no dobre, v strede to mierne stagnovalo). Už od začiatku som milovala ten humor, bolo to ľahké a zároveň ťažké, prijemne sarkastické, s nadhľadom a pútavé. Vrátila som sa do svojich pubertálnych stredoškolských čias. Ako som už vyššie spomenula, v jadre nám to začalo stagnovať, ale stále ma držalo nad vodou to odpočítavanie k záveru, kde malo niečo veľké vypichnúť a tie medziľudské vzťahy.

Mohla som sa zamilovať do 17 ročného zajačika? Asi mohla. Veľmi sa mi páči, ako je vykreslený Marky… mám pocit, že tí chlapci prvé lásky prežívajú omnoho viac ako dievčatá, vidím to aj na svojom synovcovi, ktorý to aktuálne prežíva a dokáže sa pre dievča roztrhať, len sa vždy pýtam a trošku aj bojím, aby nepadol na hubu… ale zase prvá láska je len jedna nie? Keď riešil ten friendzone, bolo mi ho riadne ľúto. Ale zrovna toto zažije asi každý z nás. Popísané v knihe to bolo veľmi autenticky a reálne. Na nič sme sa nepozerali cez ružové okuliare. Dostali sme reálne hádky, dilemy, medziľudské vzťahy, dokonca prvé sexuálne skúsenosti - teda nie tie úspešne, ale tie, ktoré sa mohli stať aj nám.

Mne bolo Val ľúto, ale zároveň neviem… celý čas som verila, že vyhľadá na konci pomoc. Nečakala som však taký napínavý koniec, ale myslím, že to k dnešnej digitálnej dobe patrí ako výstraha. Zároveň mi chýbal jej pohľad, pretože s ňou sa tiež niečo dialo, ale poriadne nevieme čo. Ale s tým som sa ku koncu zmierila, keďže to bol príbeh o Markym.

Zamilovala som si príbeh, hlavného hrdinu a aj ten soundtrack k tomu, hlavne pesničky z Hunger Games a Imagine Dragons. Vrelo odporúčam! bolo to naozaj skvelé, smelo do toho.
4,5/5

O hvězdách víš hovno O hvězdách víš hovno Petr Hanel

Co se může podělat, když někoho oslovíte v MHDčku? Marky, upřímný teenager s osobitým humorem, tohle udělá a nevědomky tak spustí odpočet. Val je zábavná a sebevědomá, ale za svým nablýskaným instagramem skrývá zranitelnou holk... více

Komentáře (0)