Písnička pro Klaudii
recenze
Písnička pro Klaudii (2023) / EvikU.Tenhle typ knih naprosto zbožňuju. Velmi mi sedl styl psaní autorky. Vyjadřování a chování postav.
Je o dívce Klaudii, která patří díky mamčinýmu příteli ke smetánce společnosti. Její otčím Igor kamarádí s právníkem Hudcem. Pořádají různé sešlosti kterých se musí účastnit. Za přítele má Davida, Hudcova syna. Který ji přijde dobrý jen do té doby, kdy více poznává kluka od koní, Vítka.
Se svým mladším bráchou prožívají dobrodružství na dětském táboře v Českém ráji. Ona jako pomocná vedoucí, aby ohlídala i bráchu Tobiho.
Kniha se čte dobře, má různé zvraty a úskalí, ale je to skvělá jednohubka na léto. Naprosto jsem si ji užila, stránky se mi pod rukama jen míhaly. Hned bych jela také na tábor. Příroda, koně, táborák, písničky, kytara, mladí, zamilovanost.
Konec mě hodně překvapil, akorát si nejsem jistá, jestli by to takhle opravdu bylo. Teď nemyslím lásku Vítka a Klaudie. Ale pana Hudce. Každopádně mě potěšil.
Co se mi líbilo nejvíc je ten progres postav za celou knihu. Nejde dát na první dojem, který si o člověku, kterého neznáme, uděláme. Přesto to děláme všichni. Kdyby mi bylo náct, tak u ní bulím. Ve svém žánru dívčí román řadím mezi TOP knihu.
Písnička pro Klaudii Petra Langová
Klaudii je čerstvých osmnáct a má život jako v pohádce. Alespoň tak to připadá Vítkovi, jejímu novému sousedovi, kterému se právě zhroutil celý svět. Po náhlé smrti strýce musel opustit všechno, na čem mu dosud záleželo. Starost o... více