Pohled do životů válečných osudů

recenze

Odnes můj žal (2023) 5 z 5 / actavis
Odnes můj žal

V knize "Odnes můj žal" od Kateřiny Gordějevové se nám otevírá hluboký pohled do životů lidí, kteří se stali obětí války na Ukrajině. Autorka se do tohoto díla ponořila téměř okamžitě po událostech 24. února 2022 a poslední záznamy se datují do února 2023. Skrze setkání s jednotlivci nám Gordějevová přibližuje nepředstavitelné prožívání těch, kteří válkou trpí.

Každá z dvaceti čtyř epizod, což je symbolické číslo spojené s osudným útokem, nás zavede na jiné místo či k jinému příběhu uprchlíka. Autorka umožňuje pohled do nitra různých lidských duší.

Celkově je "Odnes můj žal" dílem, které nutí k zamyšlení nad těmi, kdo zažili hrůzy války. Je to hmatatelná připomínka, jak důležité je nenechat osudy těchto lidí v zapomnění. Gordějevová nám otevírá dveře do světa lidí, kteří se snaží nacházet naději a sílu v těžkých chvílích.

Tuto knihu rozhodně doporučuji. Je to síla vyprávění, která nás přivádí blíže k lidským osudům postiženým válkou. Autorka, Kateřina Gordějevová, nám skrze své reportáže představuje životy lidí, kteří se stali obětí tragických událostí na Ukrajině. Její dílo je emotivní a přesvědčivé a nabízí nám důležitý pohled do těchto lidských příběhů. Určitě byste si tuto knihu neměli nechat ujít.

Děkuji nakladatelství Maraton za možnost seznámit se s touto knihou.


Odnes můj žal Odnes můj žal Katěrina Gordějeva

Soubor reportáží zachycuje osudy lidí poznamenaných válkou na Ukrajině. Autorka začala na knize pracovat hned po 24. únoru 2022 a poslední zaznamenané události se odehrávají v únoru 2023. Prostřednictvím rozhovorů, formálně pr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář