Politika je zlo
recenze
Pod povrchem (2022) / renulka16Říká se, že politika je nemilosrdná – ale jak zjistí inspektor Tom Reynolds, nic nerozvíří vody tak jako osobní pomsta.
Dva mocní muži se pozdě v noci sejdou na utajeném místě a diskutují o dávno započatém plánu, který má již brzy dojít naplnění. O několik hodin později je vysoce postavený vládní činitel Ryan Finnegan brutálně zavražděn v nejchráněnější budově Irska, v paláci Leinster House, sídle parlamentu.
Tato kniha je druhý díl ze série Inspektor Tom Reynold. Pokud jste první díl nečetli, nevadí to, autorka nám všechny osoby alespoň letmo přiblíží. Nicméně vždy je samozřejmě lepší začít hned od začátku, že.
Jak anotace prozrazuje, příběh se odehrává v sídle parlamentu, takže kdo nemá rád politiku v knihách, asi vás toto téma neosloví. Já se přiznám, že toto téma mě také moc nebere, ale na druhou stranu to bylo hezky napsané, že mi to bylo celkem jedno. Jen sem občas protočila panenky :D.
Kniha je psaná v er-formě, velmi čtivě a taky bych řekla, že i hezky s citem. Dokonce v jedné části mi zvhly oči, jak to bylo napsané procítěně. Je vidět, že to psala žena.
Co se týká postav, myslím, že jich tam bylo zbytečně až moc. Občas jsem se trochu ztrácela, ale zase bylo alespoň více podezřelých. Motiv vraha jsem neodhadila a ani jeho samotného, protože mě to vůbec nenapadlo.
Napětí v knize moc není, ani moc akce, ale postupně přicházíme na kloub různým záhadám. Řekla bych, že tak poslední třetina je taková svižnější.
Díky této vraždě a motivu se více dostaneme do osobního života samotného vyšetřovatele, který je naprostý sympaťák.
Vzhledem k tomu, že série má 6 dílů, tak doufám, že vyjdou i zbylé, protože o Tomovi chci číst více.
Rozhodně stojí za přečtení!
Pod povrchem Jo Spain
Říká se, že politika je nemilosrdná – ale jak zjistí inspektor Tom Reynolds, nic nerozvíří vody tak jako osobní pomsta. Dva mocní muži se pozdě v noci sejdou na utajeném místě a diskutují o dávno započatém plánu, který má již brz... více