Pozlacená

recenze

Pozlacená (2024) 4 z 5 / Anet_jan_book
Pozlacená

Tak tohle byla jízda. Na to, že jsem si ze začátku čtení říkala ,,Co jsem si to zas vybrala musím uznat, že to bylo naprosto skvělý. Akce tu je od začátku příběhu až do konce.

Je to příběh o králi Midasovi, který má moc vše pozlatit na co sáhne. Doslova vše v šestém království je ze zlata. Skříně,židle,podlahy,stěny,postel….zkrátka vše i včetně královi favoritky Auren.

Auren je jedna z konkubín, které král vlastní. Kdysi dávno ji král Midas zachránil před chudobou a vzal si ji pod svá křídla do vysoko zasněžených hor v Šestém království do hradu Výšezvonu. Tento hrad je nejen celý ze zlata, ale pro ni je i zároveň zlatou klecí ve které ji král drží. Dle jeho slov ji chrání před nebezpečím a nepřáteli. Díky moci, které vládne král Midas, proměnil Auren ve zlato. Je nejen drahocenná ale především favoritka mezi ostatními klisnami. Je oddaná celým svým srdcem i duší.

Muži tu jsou vykreslení jak ze středověku, kdy ženy mají pouze na uspokojování svých potřeb a hadr na podlahu zároveň. Chvílemi jsem s tím měla trochu problém, nicméně i kolem chlípných scén to nebylo až tak hrozné jak se zdálo. Bylo to hezky popsané a dobře se to četlo. Byly tu i určité scény, kdy jsem se rozplývala a to štěstí Auren přála. Je pravda, že mi i ukápla slza ale nebudu nic dál prozrazovat.

Kniha má nejen nádhernou obálku ale i velmi zajímavý a originální příběh plný lstí, bohatství, moci, nadvlády ale i překvapení a lásky, ikdyž tu jsem s Auren nesdílela. Přišlo mi, že na Midasovi bylo dost vidět, že ji střeží jako svůj drahocenný poklad a že jí má jak vystavenou hračku, chce ji vlastnit ale tu lásku kterou jí sliboval jsem nijak zvlášť neviděla ani necítila.

Jak jsem psala na začátku, sice jsem čekala něco trochu jiného ale je vidět, že je to první díl, který nás se vším seznamuje a to nejen s postavami ale i okolím království a fae.

Hodně mě to chytlo a jsem zvědavá jak to bude pokračovat. Naštěstí nebudeme dlouho čekat a další díl nám vyjde už brzy.


Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

Zlatá klec je pořád jenom vězení. Erotická fantasy ze světa víl. Vše ze zlata. Zlaté podlahy, zlaté zdi, zlatý nábytek, zlaté oblečení. Ve Výšezvonu, hradu postaveném vysoko v zasněžených horách Šestého království, je ze zlata... více


Komentáře (0)

Přidat komentář