Praktický průvodce komunikací s lidmi s demencí

recenze

Komunikace s lidmi s demencí: 100 otázek pro praxi (2024) 5 z 5 / actavis
Komunikace s lidmi s demencí: 100 otázek pro praxi

Kniha "Komunikace s lidmi s demencí" od Katja Pape-Raschen je cenným průvodcem pro každého, kdo se setkává s výzvami spojenými s péčí o lidi s demencí.

Autorka přistupuje k tématu s odbornou erudicí a komplexním pohledem na všechny relevantní aspekty komunikace s lidmi trpícími demencí. I když bych uvítala trochu více teoretické hloubky z profesionálního hlediska, oceňuji pečlivost, s jakou jsou všechny důležité oblasti propojeny a rozebrány. Kniha nabízí praktické rady a příklady, které jsou nejen snadno pochopitelné, ale také aplikovatelné v každodenní péči.

Pro profesionály pracující v oblasti péče o seniory by se tato kniha mohla stát standardním nástrojem, protože pokrývá všechny podstatné témata a nabízí úvahy o tom, jak zlepšit komunikaci navzdory náročným pracovním podmínkám. Je to skvělá podpora pro praxi, protože poskytuje nejen odpovědi na často kladené otázky, ale také konkrétní příklady, které lze využít jak při každodenní péči, tak při přípravě na výuku.

Celkově jsem s knihou velmi spokojená a doporučila bych ji každému, kdo se stará o lidi s demencí, ať už jako rodinný příslušník nebo profesionál.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Komunikace s lidmi s demencí: 100 otázek pro praxi Komunikace s lidmi s demencí: 100 otázek pro praxi Kataja Pape-Raschen

Dobře komunikovat znamená dobře pečovat. Kniha představuje základy komunikace při péči o pacienty, ale zaměřuje se zejména na osoby s demencí. Důležité je, aby se člověk s demencí cítil respektovaný a oceňovaný (hovoří se o tzv. v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář