Pravdu neumlčíš - druhý díl detektivní série

recenze

Pravdu neumlčíš (2024) 4 z 5 / Msomaji
Pravdu neumlčíš

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji Albatros Media (Kniha Zlin)

Obyčejný hovor přes Skype se změnil v horor - Eva viděla, jak někdo její kamarádku odtáhl od monitoru, slyšela divné zvuky a pak byl hovor zrušen. Eva zavolá záchranku a sama se bleskově zabalí a zmizí. Má totiž velký strach...

V loňském roce vyšel první díl téhle série s detektivem Helen Laveryovou (Smysl vraždy) a i když neaspiroval na knihu roku, moc se mi líbil. Helen mi přišla hodně sympatická a na druhý díl jsem byla velmi zvědavá.

Pravdu neumlčíš je parádní detektivka, která se naštěstí vyhnula "prokletí druhého dílu" a musím říct, že pokud bude autorka takto pokračovat, mohou být na její sérii velké ovace. Od první do poslední strany na čtenáře čeká několik šokujících zvratů a překvapení, děj je napínavý a místy i tajuplný.

Život Helen Laveryové není moc jednoduchý a jelikož je mladá vdova, žije společně se svou matkou, která jí pomává se starostí o dospívající syny. Naštěstí má její matka pro Helen pochopení - i její manžel býval policista. Tento díl seznámí čtenáře nejen s velkým případem Helenina otce, ale i dá možnost více nahlédnout do jejího soukromí.

Já osobně jsem velmi spokojená - knížka mi dala vše co jsem očekávala, plus i něco navíc. Napjatě jsem otáčela stránky a ano, v určité chvíli jsem si i zděšeně říkala: "no to snad ne!". Takže pokud patříte mezi nadšence detektivek a téhle sérii jste zatím odolávali, je čas se do ní pustit.
Rozhodně je tento díl mnohem lepší než ten předchozí a kdybych měla po ruce další díl, rovnou bych se do něj pustila. Doufejme tedy, že na pokračování nebudeme čekat dlouho. (V angličtině vyšlo 5 dílů.)

A jen tak mimochodem - moc se mi líbí i styl obálek! (Ty české jsou mnohem hezčí než originál.)


Pravdu neumlčíš Pravdu neumlčíš Jane Isaac

Minulost je blíž, než si myslíte. Druhý případ Helen Laveryové. „V domě někdo je“ To jsou poslední slova, která Naomi řekne své nejlepší kamarádce Evě při skypovém rozhovoru. Vyděšená Eva pak už slyší jen tlumené rány a na obra... více


Komentáře (0)

Přidat komentář