![Meta Meta](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428849/bmid_meta-Hi8-428849.jpg?v=1593115043)
Když slyším jméno Pavel Bareš, nikdy by mě nenapadlo, že bude autorem knihy, jako je Meta. Byla jsem proto docela překvapená, že něco takového vyšlo a co víc, je to naprosto skvěle napsané!
Když jsem knihu začínala číst, měla jsem trochu problém, protože text na mě působil poměrně zmateně a nechápala jsem, co se v něm děje. To se ale brzy srovnalo a jsem ráda, že jsem u knihy zůstala a neodkládala ji.
Děj se odehrává ve světě, kde neexistují superhrdinové jak je známe, ale mety, které mají různé superschopnosti. Ty pro ně ale nejsou vždycky výhrou a pro některé z nich naopak skutečnost, že jsou meta, může znamenat spoustu komplikací. Zároveň nežijí žádný superhrdinský život. Autor nám tak ukazuje i temnou stránku nadpřirozených schopností a poukazuje na to, že být superhrdinou nemusí být vždycky pozitivní.
Během čtení si budete pokládat spoustu otázek a na většinu z nich nedostanete odpověď. Autor nás tím ale donutí se zamyslet a to je dle mého to hlavní, protože ne každá kniha čtenáře donutí se zastavit a na chvíli přemýšlet.
Autor přišel s originální myšlenkou i námětem, navíc opravdu věrohodně vypráví příběh z pohledu ženy. Kdybych nevěděla, kdo knihu napsal, pravděpodobně bych věřila a předpokládala, že tento příběh napsala žena. Autorovi tedy patří velký obdiv za to, jak citlivě a uvěřitelně píše o problémech, které se týkají především žen i přesto, že sám je opačného pohlaví.
Důležité je zmínit ještě jazyk, který není úplně typický pro knihy. Autor totiž používá spoustu anglicismů, nespisovnou češtinu a mnohdy i sprosté výrazy Tím ale dosahuje autentičnosti a uvěřitelnosti jednotlivých postav a myslím si, že zvolil správně.
Metu hodnotím 95% a mohu jedině doporučit!
![Meta Meta](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428849/meta-Hi8-428849.jpg?v=1593115042)
Superlidé existují. Ale žádný z nich není superhrdina. Nikdo na začátku jednadvacátého století nepotřebuje nadšence ve spandexu a pláštěnkách, kteří by se po nocích honili za zločinem. Zato po supershowbyznysu se lidé můžou ut... více
Komentáře (1)
Přidat komentář![knihomolka239 knihomolka239](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/154607/knihomolka239-dCx.jpg?v=1616957526)
knihomolka239 také napsala
![Přečteno: Deník tramvajačky Přečteno: Deník tramvajačky](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513028/denik-tramvajacky5oPDWG-YWa-.jpg?v=1678971183)
![Přečteno: Josefíně všichni lžou Přečteno: Josefíně všichni lžou](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510394/josefine-vsichni-lzou-6V6-510394.jpg?v=1675409988)
![Přečteno: Dveře ke snu Přečteno: Dveře ke snu](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513716/dvere-ke-snuBlok9Z-rrm-.jpg?v=1679854153)
![Přečteno: Nezapomeň na mě Přečteno: Nezapomeň na mě](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507178/nezapomen-na-me-vtx-507178.jpg?v=1670416797)
![Přečteno: Zlomky nekonečna Přečteno: Zlomky nekonečna](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500676/zlomky-nekonecna-yfU-500676.jpg?v=1660676469)
Ano, mohu potvrdit, začal jsem číst a ze začátku jsem měl chuť knihu odložit, namlsaný sérií Kronos jsem očekával něco jiného. Ale... pokračuji tak uvidíme, kniha mě začíná bavit.