Překvapení může být i krásné

recenze

Překvapení? Jen to ne! (2024) 5 z 5 / jadwiga
Překvapení? Jen to ne!

Mám velkou radost, že se v současném dětském knižním světě objevují tak krásné přírůstky, jako je třeba i tento. Kniha Překvapení? Jen to ne! má nádherné ilustrace, které svého čtenáře zaujmou hned na první pohled a navíc jej její čtení pohladí po duši. Textu obsahuje tak akorát, aby neodradia ani ty nejmenší z nejmenších.

Mé dvouleté děti jsou z ní velmi nadšené, a to až tak, že si ji spolu čteme několikrát denně.

Lišák Augustýnek a veverka Zuzka jsou velcí kamarádi, ačkoli jsou každý z úplně jiného těsta. Domluvili se, že spolu stráví pěkný den, ale program vymyslí Zuzka. Augustýnek se ale, s blížícím se společným dnem, začíná trápit. Bojí se překvapení.

Dle mého názoru, tato krásná kniha přináší svým čtenářům pěkné poselství. Vůbec totiž nevadí, že jsme rozdílní, ať už jen špetku nebo hodně. Protože vždy můžeme najít společnou řeč, a pospolu strávený čas si užít naplno, a nakonec být i třeba mile překvapeni.


Překvapení? Jen to ne! Překvapení? Jen to ne! Miriam Bos

Lišáček Augustýnek nejvíc na světě nesnáší překvapení. Jeho kamarádka, veverka Zuzanka, zase překvapení miluje. Co se stane, když Zuzanka nachystá pro Augustýnka den plný překvápek? Bude se bát, co ho čeká, nebo se nakonec bude do... více


Komentáře (0)

Přidat komentář