Přirozená cesta k duševnímu zdraví: recenze knihy "Terapie mezi stromy" od Adama Táborského

recenze

Terapie mezi stromy (2023) 5 z 5 / actavis
Terapie mezi stromy

Kniha Terapie mezi stromy přináší osvěžující a inovativní pohled na terapeutickou praxi. Autor Adam Táborský zde detailně prozkoumává, jak lze využít venkovní prostředí jako účinný nástroj pro podporu psychického a emocionálního zdraví.

Táborský se pohybuje na rozhraní mezi psychologií a přírodou, přinášejíc tak nový rozměr terapeutického procesu. Zásadní přínos knihy spočívá v tom, jak autor spojuje odborné poznatky s praktickými příklady. Kniha se opírá o široký základ výzkumů a odborné literatury, což ji činí nejen zajímavou pro odborníky, ale také pro všechny, kteří touží hlouběji porozumět vztahu člověka k přírodě.

Jedním z klíčových prvků knihy jsou autentické příběhy klientů, kteří zažili terapii v přírodě. Tyto kazuistiky nám přibližují konkrétní situace, v nichž terapie v přírodě přinesla významné výsledky. Autor tak efektně demonstrovat funkčnost tohoto nového přístupu.

Kromě teoretického podkladu a případových studií autor poskytuje praktické nástroje pro všechny, kteří chtějí využít přírodu ve prospěch terapeutické práce. Cvičení zaměřená na mindfulness a chůzi v přírodě jsou jasným ukazatelem toho, jak lze propojit teorii s praktickým uplatněním.

Celkově lze tuto knihu vnímat jako inspirativní průvodce novým směrem v psychoterapii. Táborský s jistotou ukazuje, jak příroda může být klíčovým partnerem v procesu osobního růstu a uzdravení. Terapie mezi stromy je nejen podnětným čtením, ale také důležitým příspěvkem do diskuse o tom, jak můžeme využít sílu přírody k léčení a podpoře psychické pohody.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Terapie mezi stromy Terapie mezi stromy Adam Táborský

Větší zájem o přírodu v poslední době má svůj odraz i v terapeutické práci. Příroda nabízí oproti terapeutickému křeslu jinou dimenzi zážitku, psychologové a terapeuti začínají takříkajíc mezi stromy stále více terapeuticky pracov... více


Komentáře (0)

Přidat komentář