Pro oči nevidím
recenze
Pro oči nevidím (2022) / renulka16Kniha ze skvělé edice Původní česká detektivka, tentokrát se jedná o knihu Pro oči nevidím od Marie Horové. Je to její první kniha a já musím konstatovat, že nasadila laťku opravdu vysoko a jsem zvědavá na její další případné knihy!
Tento příběh je o psychologovi Martinovi, který se zabývá dětmi, ale spolupracuje i s kriminálkou. Proto se mu vrátila do života Karla, která za ním přišla s žádostí o nalezení desetiletého syna.
Ten je pro všechny už mrtvý, jeho vrah sedí ve vězení a případ je uzavřený. Ale Karla tomu nevěří.
Martin se rozhodne ji pomoct a k tomu se zároveň dostává i k případu, kde řadí brutální sériový vrah žen. Oba případy mají společné to, že nikdo nic neviděl.
Martina si hned oblíbíte, je to okouzlující sympaťák a drsňák. Do všeho jde po hlavě a jde si tvrdě za svým. Byl by ideální v roli detektiva! A musím říct, že mě si rozhodně získal. Taky patolog, o kterém všichni tvrdí, že nemluví, se mi líbil. Má moc dobrý hudební vkus a s oběma bych si hezky notovala.
Jedná se opět o krátký příběh, který vás však nutí číst dál a dál. Cestujeme zde trochu v čase. V době krátké po zmizení chlapce a pak v současné době. Toto střídání se mi líbilo.
Příběhu nechybí napětí s překvapivým odhalením na konci. Autorka to napsala opravdu skvěle, takže přijít na to, kdo za tím stojí a zda je chlapec mrtvý nebo ne, nevíte téměř až do konce!
Věřím, že hodně lidí možná nezaujme obálka a proto říkám, že si knihu rozhodně přečtěte, nebudete litovat.
Pro oči nevidím Marie Horová
Psychologa Martina Steina jednoho dne navštíví jeho přítelkyně, se kterou se již řadu let neviděl, a požádá ho, aby jí pomohl nalézt desetiletého syna, který se ztratil. Všichni, včetně policie, jsou přesvědčeni o tom, že chlapec ... více