Pro oči nevidím

recenze

Pro oči nevidím (2022) 4 z 5 / renulka16
Pro oči nevidím

Kniha ze skvělé edice Původní česká detektivka, tentokrát se jedná o knihu Pro oči nevidím od Marie Horové. Je to její první kniha a já musím konstatovat, že nasadila laťku opravdu vysoko a jsem zvědavá na její další případné knihy!

Tento příběh je o psychologovi Martinovi, který se zabývá dětmi, ale spolupracuje i s kriminálkou. Proto se mu vrátila do života Karla, která za ním přišla s žádostí o nalezení desetiletého syna.
Ten je pro všechny už mrtvý, jeho vrah sedí ve vězení a případ je uzavřený. Ale Karla tomu nevěří.
Martin se rozhodne ji pomoct a k tomu se zároveň dostává i k případu, kde řadí brutální sériový vrah žen. Oba případy mají společné to, že nikdo nic neviděl.

Martina si hned oblíbíte, je to okouzlující sympaťák a drsňák. Do všeho jde po hlavě a jde si tvrdě za svým. Byl by ideální v roli detektiva! A musím říct, že mě si rozhodně získal. Taky patolog, o kterém všichni tvrdí, že nemluví, se mi líbil. Má moc dobrý hudební vkus a s oběma bych si hezky notovala.

Jedná se opět o krátký příběh, který vás však nutí číst dál a dál. Cestujeme zde trochu v čase. V době krátké po zmizení chlapce a pak v současné době. Toto střídání se mi líbilo.
Příběhu nechybí napětí s překvapivým odhalením na konci. Autorka to napsala opravdu skvěle, takže přijít na to, kdo za tím stojí a zda je chlapec mrtvý nebo ne, nevíte téměř až do konce!

Věřím, že hodně lidí možná nezaujme obálka a proto říkám, že si knihu rozhodně přečtěte, nebudete litovat.

Pro oči nevidím Pro oči nevidím Marie Horová

Psychologa Martina Steina jednoho dne navštíví jeho přítelkyně, se kterou se již řadu let neviděl, a požádá ho, aby jí pomohl nalézt desetiletého syna, který se ztratil. Všichni, včetně policie, jsou přesvědčeni o tom, že chlapec ... více

Komentáře (0)