Prokletí svatých

recenze

Prokletí svatých (2024) 4 z 5 / ctupredspanim
Prokletí svatých

Kniha pro fanoušky S. Maas? Sem s ní! To byla moje myšlenka, s kterou jsem do knihy šla. Upřímně, moc ale po dočtení nerozumím tomu, proč se to u knihy uvádí, nějak jsem nenašla nic, co by mi Maasovou připomínalo (ani ve stylu psaní autorky a ani v příběhu), takže si myslím, že to knize může spíš uškodit. Což je ale obrovská škoda! Proč?

Naprosto skvělý worldbuilding. Vždycky jsem to říkala a asi si za tím budu i vždy stát - dobré fantasy musí mít kvalitní, promyšlený worldbuilding. A to u Prokletí svatých dostanete a já jsem za to moc vděčná.

Zezačátku může příběh působit zmatečně, než se naladíte na vlnu toho světa, zapamatujete si všechny pojmy atd, ale opravdu stojí za to vydržet.

Skvělý děj, krátké kapitoly byly dokonalé. Stránky utíkaly tak rychle, že jsem vůbec nechápala, jak je to možné. Ten děj má všechno - city, zrady, plot twisty, magii, dokonce i love triangle a já jsem moc ráda za to, že oba potenciální love interesty Aji byly rovnoměrně zajímavé. Fakt jsem si v jednu chvíli neodvážila tipovat, s kým nakonec skončí.

Jediné, co vytýkám a proč knize nedávám plný počet hvězd je, že mi některé postavy přišly ploché a nezajímavé. Konkrétně například i hlavní hrdinka Aja. Nedokázala jsem si k ní za celou dobu čtení moc vytvořit vztah, na druhou stranu k Willovi jsem si ho vytvořila hned.

Abych to shrnula, nečekala jsem moc ale dostala jsem hodně. Bylo to napínavé, smutné, vtipné, propracované - a já jsem naprosto spokojená.


Prokletí svatých Prokletí svatých Kate Dramis

Je jejím posláním zachránit království, nebo ho zničit? Aja je vyzvědačkou královny a přísahala na svou krev, že bude bojovat, aby chránila nejenom svou zemi, ale také ty, kdo slouží po jejím boku, tedy i královnina vynutitele... více


Komentáře (0)

Přidat komentář