První chyba – skvělý psychologický román

recenze

První chyba (2021) 4 z 5 / Kizuizi
První chyba

Alice Daviesová se po smrti svého muže znovu provdala, a její život je opět plný radosti. Firma prosperuje, velká zakázka je na spadnutí, dcery jsou zdravé a její druhý manžel Nathan je skoro dokonalý. Ještě má také svou nejlepší přítelkyni Beth, která je jí vzpruhou, a může si s ní i zavzpomínat na svého prvního manžela. Jenže jednoho dne najde v Nathanově autě dámskou náušnici, a „problémy v ráji“ jsou na spadnutí...

Od Sandie Jonesové u nás už vyšly knihy Matčina hra a Nevlastní sestra, a obě se mi líbily, proto jsem u První chyby ani chvilku neváhala.

A opět hlásím, že to byla paráda. Necelých 350 stran nabízí napínavý psychologický román, v jehož středu jsou dvě zcela rozdílné hlavní hrdinky. Vdaná a finančně zajištěná Alice, které se poslední dobou vše daří, a pak samoživitelka Beth, která musí finance počítat a jejíž malá dcera se začíná ptát na svého otce, kterého nikdy nepoznala. Ovšem i přes značné rozdíly si ženy velmi rozumějí a snaží se být si oporou.

Kniha je rozdělena na tři části, a díky tomu se seznámíme nejen se současnou situací příběhu, ale také se podíváme o několik let zpět. Tento pohled nejenže objasní některé důležité momenty, ale také nám ukáže, jak může dopadnout lehkovážná důvěřivost. A právě důvěra je zde jakýmsi ústředním prvkem.

Autorka si opět skvěle poradila nejen s charakteristikou postav, ale i se samotným příběhem, který postupně graduje, a přesně to Vás ke knize připoutá a nepustí, dokud ji nedočtete. Musím přiznat, že mi místy přišel příběh trochu překombinovaný, ale excelentní finále, které jsem opravdu nečekala, to smazalo.

Pokud jste četli Matčinu hru a líbila se Vám, První chyba by Vás rozhodně neměla minout. A pokud s autorkou ještě zkušenosti nemáte, byla by chyba První chybu nezkusit ;)

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

První chyba První chyba Sandie Jones

Nenapadlo ji, že se ještě někdy bude mít tak dobře. Po smrti prvního manžela se Alice znovu provdala, se svým druhým mužem má úspěšnou firmu, dvě báječné děti a překrásný dům. Uvědomuje si, že život by byl jiný, kdyby její prv... více

Komentáře (0)