První počin Davida Ježka: Poslední slova z Afghánistánu

recenze

Poslední slova z Afghánistánu (2024) 5 z 5 / Romana_bejdova
Poslední slova z Afghánistánu

Chladné noci, horká odpoledne. Nekonečná pohotovost. Písek všude v ubikaci. Bezva parťáci. Nebezpečí. Útěk do krytu. Ztráta osobního prostoru.

Poslední slova z Afghanistánu však nabídnou mnohem víc. Velmi poutavé, zábavné a především autentické vyprávění je přístupné téměř všem věkovým kategoriím. Autor popisuje dění na misi čtivým a lehkým způsobem, ukazuje běžný den na základně, ale i různé napínavé momenty. Velkou přidanou hodnotou jsou vlastní kresebné ilustrace, jimiž příběh vybavil. Inspirativní nastavení mysli dosvědčuje také fakt, že veškerý autorský honorář byl věnován Vojenskému fondu solidarity.

Knihu ocení i čtenáři, kteří jinak military tématiku nevyhledávají. Pojmy z vojenského slovníčku jsou osvětleny ve vzdělávacím okénku na konci jednotlivých kapitol.

Příběh má snad jediný drobný nedostatek - je moc krátký! Ten šok, když hltáte příběh a on najednou skončí, svědčí o tom, že jde o skvělou knihu. Co dodat - nechte se přenést na místo, kam se jen tak někdo nepodívá. Pevně věřím, že tato slova rozhodně nejsou autorova poslední, a nemůžu se dočkat další tvorby.


Poslední slova z Afghánistánu Poslední slova z Afghánistánu David Ježek

Rozlučte se, nasedněte do letadla a vyrazte vstříc válce v Afghánistánu. Můžete se těšit na surovou realitu plnou zajímavostí, dobrodružství a snahou aklimatizovat se v oblasti zvýšeného rizika ztráty života. Příběh jednoho paragá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář