První slovo platí

recenze

První slovo platí (2024) 4 z 5 / ElisR1
První slovo platí

První slovo platí je thrillerem, který hned na obálce láká slovy - "pro milovníky filmu Chyť mě, když to dokážeš". Sama za sebe bych příběh k tomuto filmu nepřirovnala. Upozornění pro případ, pokud čekáte vychytralého DiCapria.
Místo Leonarda příběh sledujeme z pohledu prohnané Evie Porterové, která je prototypem dokonalé hrdinky, které se daří vše, na co sáhne. Mně osobně ale zrovna dvakrát neoslnila.
Ale teď už k samotné knize. Na čtenáře zde čekají dvě časové roviny, kdy v současnosti sledujeme aktuální dění a části z minulosti nám ukazují, jak se Evie dostala do situace, ve které se právě nachází.
Ashley Elston má rozhodně čtivý styl vyprávění, takže stránky vám budou rychle ubývat, ale bohužel na můj vkus se všechno dělo v jednotném tempu, takže napětí v knize tolik nevyniklo. Což je škoda, protože některé zvraty jsem ani já nečekala, a to se mi moc často nestává, ale bohužel jsem si je nedokázala patřičně užít.
Co ale naopak oceňuji je, že autorka vše dokázala naprosto bravurně propojit a informace dávkovala tak akorát postupně, že dlouhou dobu vlastně nevíte, o co jde.
Kromě thrilleru se můžete těšit i na lehce nakousnutou romantickou linku a to vše doplňují i silná přátelství.

Pokud tedy hledáte překvapivý thriller, který má sice místy pomalejší tempo, ale dokáže překvapit, tak První slovo platí by mohlo být to pravé.

Recenze je psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.


První slovo platí První slovo platí Ashley Elston

Evie Porterová má všechno, co by si milá jižanská dívka mohla přát: dokonalého, starostlivého přítele, dům s bílým plotem a zahradou, přátele. Má to jediný háček: Evie Porterová neexistuje. Jako první se dozví novou identitu: Evi... více


Komentáře (0)

Přidat komentář