Psychothriller/drama
recenze
Host (2024) / Ann1307B. A. Paris mě před lety uvedla do žánru psychothrillerů. Tehdy mi vyrazila dech svou knihou Za zavřenými dveřmi. A její tvorba mě i nadále baví. Proto čtu vše, co od ní vyjde.
Autorka umí perfektně budovat napětí a rozebírat psychologii postav a vztahů mezi nimi. A pak mě taky dokáže perfektně šokovat!
V téhle knize tomu nebylo jinak.
Ze začátku tam bylo hrozně moc postav. Prolog mě už navnadil na hrůzu, která se v průběhu knihy stane, ale tehdy jsem ještě netušila kdo je kdo. A pak jsem hrdiny začala postupně poznávat a rozplétat jejich vzájemné vztahy a vazby.
Docela dlouho to vypadalo jen na psychologické drama, ale pak najednou bum! A jelo to :D
Konec jsem nečekala. Já skoro nikdy nečekám rozuzlení, které nám nakonec autor předestře. Nějaká podezření jsem měla, ale musím říct, že v pátrání po pachateli jsem naprosto marná. Detektiv ze mě nikdy nebude :D
Závěr knihy byl super. Moc mě bavilo, jak autorka proletěla zpětně všechny důležité události a dovysvětlila co a jak.
Takže za mě jo!
Nebyl to ten nejnapínavější psychothriller, co jsem kdy četla. Za zavřenými dveřmi u mě pořád vede, ale jsem spoko :)
Host B. A. Paris (p)
Strach přichází bez pozvání. Iris a Gabriel mají krásný dům na britském venkově, úspěšnou dceru a dobré přátele Laurie a Pierra, kteří žijí v Paříži. Když se však Gabriel stane svědkem tragické události v nedalekém lomu, zdánlivé... více