PURPUREA
recenze
Purpurea (2024) / virgo_booksBeladona byla pro mě nejlepší knihou za poslední roku, takže jsem od druhého dílu měla velká očekávání.
Navíc předchozí díl končil zvratem a já byla zvědavá, co všechno se ještě stane.
Tentokrát je příběh vyprávěn ze dvou úhlů pohledu - Signy a její sestřenky. Taky se nám do toho zamotává další nadpřirozená bytost, která má se Smrtonošem nevyřízené účty.
Musím se přiznat, že jsem byla ze začátku trochu zklamaná, že už se příběh netočí jen kolem Signy, ale nakonec jsem si zvykla.
Příběh je zase hodně čtivý a stránky ubíhají samy.
Nechybí ani vyšetřování a určitá dávka tajemna a magie, jako tomu bylo v Beladoně.
Co se týče romantické linky, tak ta byla úžasná! Já miluju jejich duo, ale tentokrát to neměli zase tak jednoduché.
Já jsem si čtení moc užila, ale stále u mě vede Beladona. Tu už asi žádný díl nepřekoná.
4,5/5
Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci spolupráce moc děkuji @knihkupectvi_luxor @knizniklub
Purpurea Adalyn Grace
Signa a Smrtonoš se musí popasovat s nevypočitatelným nepřítelem. Vévoda Wakefield přišel o život. Pán Thorn Grove čelí obvinění z vraždy. A v nedalekém honosném sídle se usadil sám Osud – s odhodláním se pomstít svému bratru Smrt... více