Recenze knihy "Hra v terapii"

recenze

Hra v terapii (2017) 5 z 5 / actavis
Hra v terapii

Publikace "Hra v terapii", představuje významný příspěvek k oblasti terapeutického využití hry v rámci psychoterapie a poradenství. Tato odborná kniha nabízí komplexní pohled na téma a přináší strukturovaný rámec pro porozumění a aplikaci terapeutické hry v terapeutickém kontextu.

Autorova analýza této problematiky je důkladná a přístupná. Kniha je systematicky členěna do samostatných kapitol, což usnadňuje čtenáři studium tématu. Zahrnuje historii terapeutické hry a její význam, přičemž se postupně zaměřuje na konkrétní návody a příklady, jak tuto metodu integrovat do praktického terapeutického procesu.

Jedním z význačných aspektů této knihy je autorova snaha o zpřístupnění problematiky i pro neodbornou veřejnost. Přestože je kniha především určena odborníkům v oblasti psychoterapie, psychologie a terapie, je napsána tak, aby byla přístupná i studentům těchto oborů a všem, kteří se zajímají o práci s dětmi.

Kniha obsahuje na konci každé kapitoly seznam použité literatury, což umožňuje čtenářům prohloubit své znalosti a provést další studium tématu. Tato funkce posiluje akademický a odborný charakter knihy.

Celkově lze konstatovat, že kniha "Hra v terapii", představuje důležitý pramen informací a návodů pro odborníky a studenty zabývající se psychoterapií, poradenstvím a prací s dětmi. Její struktura a obsah jsou dobře promyšleny, a autor systematicky prezentuje klíčové koncepty a metody terapeutické hry s důrazem na odbornou rigoróznost. Tato kniha zaslouží doporučení všem, kteří se zajímají o rozvoj této terapeutické metody.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Hra v terapii Hra v terapii Milan Valenta

Hra je již zavedeným terapeutickým prostředkem, který pomáhá odžít a zpracovat situace, které člověk prožil, případně mu pomáhá připravit se na věci, které ho čekají. Terapeutická hra má, stejně jako další terapeutické nástroje, s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář