Richard Ramirez: Přísahej na Satana!

recenze

Richard Ramirez: Night Stalker (2022) 4 z 5 / renulka16
Richard Ramirez: Night Stalker

Richard Ramirez je druhá kniha z edice True Crime, které vydává Nakladatelství Jota.

Asi jako většině, ani mně to nedá a mám tendenci srovnávat s první knihou této edice a to Tedem Bundym, byť je to blbost to srovnávat...

Tahle kniha je psaná profesionálně, hezky z odstupem. Je vidět, že pan Carlo tomu opravdu věnoval spoustu času, protože i pro mě, která jsem o tomto sériovém vrahovi téměř nic nevěděla, jsem si najednou přišla, že ho znám až moc.
Po dočtení jsem si pustila i mini sérii a na to, že v knize bylo hodně jmen, okamžitě sem si je začala spojovat a věděla jsem, co se konkrétní osobě stalo a jak. Zda přežila.
Seriál mě ale tolik neuchvátil, jako kniha, protože je to opravdu brutální čtení hned od začátku a ve spojitosti s fantazií, je to daleko horší, než kde jaký horor.

Kniha je rozdělena na 4 části a epilog. V první části se dozvídáme o těch hrůzných činech, které spáchal Night Stalker, v druhé části se seznámíme už přímo s osobou Richard Ramirez a jeho dětstvím, dospíváním a možná nám ho začne být chvílemi i líto. Třetí část se věnuje zatčení a poslední část soudnímu procesu. Čtvrtá část byla za mě zbytečně dlouhá a čtení mi to opravdu otrávilo. A přiznávám, že díky tomu jsem i ubrala hodnocení.

Součástí epilogu, stejně jako první knihy, jsou součástí fotografie. Mrzí mě, že fotografie nejsou v průběhu celé knihy, mělo by to zase o to více lepší atmosféru a člověk by pak nemusel listovat zpět.

Rozhodně pokud se zajímáte o True Crime, tak do této knihy jděte, ta vám nesmí v knihovně chybět. Je opravdu profesionálně zpracována, občas se tam najdou i citace, které Richard sám řekl.

Kniha, která byla pečlivě zpracovávána po tři roky na základě téměř sta hodin exkluzivních rozhovorů s Richardem Ramirezem z kalifornské cely smrti, je definitivním příběhem nejobávanějšího amerického sériového vraha.


Richard Ramirez: Night Stalker Richard Ramirez: Night Stalker Philip Carlo

"Byl jsem obviněn z téměř všech zločinů, které si dokážete představit." Život a zločiny satanistického zabijáka Richarda Ramireze. SÉRIE TRUE CRIME POKRAČUJE. Znáte z Netflixu. Šokující příběh o případu sériového vraha, který insp... více


Komentáře (0)

Přidat komentář