Rebecca prežíva najkrajší deň svojho života, deň svadby so svojou láskou Benom. Navyše je Štedrý deň. Všetko však ale naberie úplne iný smer, keď Ben prehlási, že si ju nechce vziať za ženu. Rebecca je šokovaná, no napriek tejto rane sa rozhodne vydať na svadobnú cestu sama do malebného mestečka Christmas Cove, ktoré sa nachádza pri jazere.
Tam stretáva Zacha, muža, ktorý bol do nej zamilovaný. On si ale myslí, že Rebecca je vydatá a ona zase, že Zach je zadaný. Od prvého momentu ich stretnutia sa začínajú zamotávať do nedorozumení, klamstiev a rôznych komplikovaných situácií. Vyjde pravda najavo a preskočí medzi nimi iskra?
Autorka vytvorila veľmi príjemnú romantickú oddychovku, pri ktorej určite vypnete a spríjemníte si nielen sviatočné dni. V knihe popri hlavnej dejovej línii bolo viac odbočiek k vedľajším postavám. Aj keď to mierne narušilo hlavnú dejovú linku, na druhú stranu sme sa dozvedeli viac o minulosti postáv, a ich príbehy boli zaujímavé a miestami pútavejšie, ako hlavný príbeh, pričom do konceptu knihy zapadli. Páčila sa mi aj zmienka o spisovateľovi Stephenovi Kingovi.
Vánoce u jezera je rozprávkovým príbehom o zmenách v našich životoch, rozhodnutiach, ktoré sme urobili, ale aj tých, ktoré sme neurobili. Ukazuje, ako nečakané udalosti a výmysly dokážu zmeniť smerovanie našich životov. A ktovie, mohli by sa veci takto udiať? Osud predsa vie rôznymi spôsobmi ovplyvniť naše cesty. Na knihe oceňujem viacero citátov o láske a živote, ktoré stoja za zamyslenie a ktoré uvádzam v komentári.
Chceli by ste mať svadbu na Vianoce? A je nejaké rozhodnutie, ktoré zmenilo váš život, alebo jeho smerovanie?
Za knižku ďakujem: Fortuna Libri (ČR).
„Pravá láska je nepředvídatelná. Důležité je ji poznat, když ji máš před sebou. Pokud ji budeš ignorovat, přijdeš v životě o to nejkrásnější.“
„Láska je jen iluze. Každý, kdo se zamiluje, bude mít nakonec zlomené srdce.“
„Pravá láska se během času nemění, i když jste odloučení...Tak vlastně poznáš, že je to opravdu láska.“
„Lidé tě někdy překvapí... Jenom jim musíš dát šanci.“
„Nikdy by ses neměl vzdát toho, co miluješ... Přestaneš pak být tám, kým jsi.“
Vánoce u jezera Anita Hughes
Je Štědrý den a Rebecca se má za pár hodin vdávat. Její snoubenec Ben, láska z vysoké a spoluzakladatel úspěšné seznamovací aplikace však svatbu na poslední chvíli zruší. Rebecca je v šoku, ale neměla by být tolik překvapená. Hodi... více