Šarlatový závoj

recenze

Šarlatový závoj (2024) 3 z 5 / Kate3003
Šarlatový závoj

“Tohle je ta láska, po které toužíš? Láska, která tě promění v led, místo aby tě zažehla?“

Ze začátku jsem měla maličko problém se do knihy začíst, protože se objevilo najednou spoustu postav, ve kterých jsem měla nejdříve problém se zorientovat a maličko mi chyběl větší úvod do děje. Jak postupně přicházeli informace a vše se začalo usazovat bylo to mnohem lepší a kniha už se mi četla dobře. Našlo se pár míst, kde děj plynul o něco pomaleji, ale převládala ta záživnější a čtivá část.

Pro mě je to první setkání s autorkou, protože sérii Holubice & had jsem nečetla. Takže pro mě byla tato kniha i o seznamování se světem, který autorka vytvořila. V některých místech je znát že se jedná vlastně o spin-off, protože autorka asi trochu počítá s tím, že některé postavy už známe a nevěnuje jejich popisu úplně pozornost. Částečně jsem si tedy díky tomu vyspoilerovala některé části předchozí série, ale myslím že to úplně nevadí.

Rozhodně musím ocenit její popisy prostředí díky kterým jsem si celkem živě dovedla představit místa na kterých se děj odehrával. Romantická linka je tu velmi, ale opravdu velmi slow což fanoušci slow romantiky ocení, ale i těm co jejími fanoušci úplně nejsou stejně jako já docela sedne. Jediné, co mi malinko kazilo požitek bylo jméno hlavního hrdiny. Prostě mi k těm ostatním nesedělo myslím, že kdyby ho autorka použila v trochu jiném znění bylo by to lepší.

V knize si užijete upíry tak jak je znáte z jakékoliv klasiky. Takže nechybí typické ovládání lidí, nesnášenlivost slunečního světla nebo stříbra či velká touha po krvi. Prostě upíři, jak mají být. Kromě upírů nechybí v knize ani čarodějnice, duchové a další nadpřirozené bytosti.

Jako bonus musím ocenit zpracování knihy, protože kombinace pevná vazba a ořízka je něco co prostě chcete. Závěr knihy je malinko urychlený což je možná trošku škoda, ale na druhou stranu rozhodně nalákal na další čtení. Jsem zvědavá na další díl této duologie a jsem zvědavá, jak se budou osudy hlavních hrdinů dále vyvíjet.

Za poskytnutí RC k recenzi děkuji Albatros media.


Šarlatový závoj Šarlatový závoj Shelby Mahurin

Temná upíří romance ze světa bestsellerové série Holubice a had. Célie byla vždycky hodná holka s úctou k pravidlům. Jenže pak porušila tradici a rozhodla se stát první chasseurkou – šokovala tak celé království i svého snoubence... více


Komentáře (0)

Přidat komentář