Úsvit Onyxu

recenze

Úsvit Onyxu (2024) 3 z 5 / Kate3003
Úsvit Onyxu

“Skutečnou odvahu najdeš ve chvíli, kdy se dobrovolně postavíš svým děsům. To, co nazýváš strachem, je ve skutečnosti síla, kterou můžeš využít ke konání dobra.“

Úsvit Onyxu je romantasy se vším, co k tomuto žánru patří. Autorka využívá prvky, které v tomto žánru prostě fungují a díky tomu se kniha dobře čte. Takže nečekejte žádné velké novinky, ale na druhou stranu, pokud máte romantasy rádi tak vás trochu toho klišé nemůže rozhodit. Jako bonus je tu velmi oblíbena romantická linka hate to love.

Už od začátku knihy naskakujeme do rozjetého vlaku, takže úplně nečekejte pomalý rozjezd, ale rovnou trochu akce což pomáhá v čtivosti příběhu. Jak název napovídá v knize hrají roli kameny, protože jsou po nich pojmenovány jednotlivá království Evendellu a také se používají ke klení. Když jsem si poprvé přečetla „Do šutru“ tak mě to celkem pobavilo.

I když je kniha plná klasických rysů romantasy žánru tak hlavní hrdinka není až tak typickou představitelkou romantasy knih. Nejedná se totiž o super silný a bezchybný charakter, ale autorka se nebála ukázat i její slabší stránky. V průběhu knihy je navíc velmi dobře vykreslen její vývoj.

Ocenila bych víc informací o královstvích, ale jedná se teprve o první díl, takže je možné, že se jich ještě dočkám. Co ovšem velmi oceňuji je, že je nastavena hranice magickým schopnostem a nedají se využívat bez jakýchkoliv omezení. Autorka do příběhu zasadila i mnoho nadpřirozených bytostí i když některé se objeví spíše okrajově.

Jedná se o povedený začátek série a já jsem zvědavá, jak bude dál pokračovat. Za poskytnutí RC k recenzi velmi děkuji Albatros media.


Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Napospas králi temnoty. Začátek nebezpečně žhavé romantasy série. Arwen Valondaleová nikdy nečekala, že se obětuje, aby zachránila milovanou rodinu. Nyní je zajatkyní v nejnebezpečnějším království široko daleko a pomocí svých ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář