Všemi smysly

recenze

Všemi smysly (2024) 4 z 5 / Kate3003
Všemi smysly

To že autorka Rebecca Yarros napsala knihu Čtvrté křídlo ví snad opravdu všichni, protože ta kniha obletěla sociální sítě, ale to že autorka zabrouzdala i do jiných žánrů než fantasy možná až tak známé není. Já osobně jsem Čtvrté křídlo ještě nečetla a tak jsem byla opravdu zvědavá jak se mi bude kniha líbit.
Musím říct, že hned od začátku mě kniha naprosto pohltila. Autorka má velmi čtivý styl psaní a i když zpracovává těžká témata je vše napsáno tak nějak lehce. Tím nechci říci, že by téma zlehčovala, ale řekla bych že vše je popsáno tak, aby se to velmi snadno četlo a z textu je jasné jaké emoce chce v textu vyjádřit. Knihu jsem přečetla za dvě odpoledne a ke konci už jsem se nemohla odtrhnout a šla jsem spát opravdu pozdě jen abych se dozvěděla jak to celé dopadne.
Od začátku je to docela emoční jízda, protože během prvních pár stránek se hlavní hrdince zbortí celý svět a všechny plán, které doposud měla. Najednou se musí postarat o celou rodinu, uspořádat si svůj život aby toho nebylo málo připlete se jí do cesty sexy hokejista.
Nemůžu popřít, že mezi postavami skvěle fungovala chemie. Ze začátku mi sice jejich chování přišlo maličko zvláštní, ale postupem času díky dalším informacím vše začalo zapadat na místo a dávat tak nějak smysl. Našlo se zde pár klišé, ale to není v romantice nic neobvyklého a ve výsledku mě to ani nijak nerušilo.
Když to vypadalo, že se celá emoční smršť kolem hlavní hrdinky uklidnila a vše se kloní k lepšímu nasadí autorka další zvrat, který dost zamíchá kartami. Dost se mi líbilo zpracování tématu armády, strachu o blízké, kteří se dají právě k armádě a nahlídnutí do života rodin které se s tím potýkají. Za mě se s tímto tématem autorka velmi dobře popasovala. I když jsou některé části příběhu poměrně předvídatelné tak jako celek jsem si ho užila a s klidným srdcem ho mohu doporučit.
Za poskytnutí RC k recenzi děkuji Albatros media


Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. V lásce to také není žádná sláva… naštěstí se ale v té správné chvíli zjeví Josh Walker, sex... více


Komentáře (0)

Přidat komentář