Sestry z vinice

recenze

Sestry z vinice (2022) 5 z 5 / renulka16
Sestry z vinice

Válečný fotograf Jackson Swann zemřel a zanechal po sobě tři dcery, které měly každá jinou matku.

Tess, nejstarší, která svého otce vůbec neznala. Spisovatelka, která má krizi. Dříve dětská televizní hvězda. Věděla pouze o jedné sestře.

Charlotte, vzdala se, kvůli politické kariéře svého manžela, kariéry. Nyní prožívá manželskou krizi, když zjistila, že je jí muž nevěrný. Netušila, že má nějaké sestry.

Natalie, nejmladší, jako jediná vyrůstala se svým otcem, také navštívila několikrát vinici, která je součástí dědictví, kvůli kterému se všechny sestry musí sejít. Jako jediná věděla, že má dve sestry.

Všechny sestry se sejdou na vinici, která je slavná. Nyní však je v záporných číslech. Společně se seznámí a Tess s Charlotte zde také poznávají svoji prababičku, která jim vypráví o tom, jak se seznámila za války s jejich pradědečkem.

Musím říct, že kniha mě velice mile překvapila. Většina část knihy byla sice předvídatelná, co se týká toho, jak to dopadne s vinicí či s romantickou zápletkou, ale co jsem fakt nečekala bylo to, že se v knihách, díky vzpomínkám Madeline (jejich prababičky), dostaneme až do druhé světové války, do doby, kdy byla Francie okuopována a jak se přidala k Makistům.

Vzhledem k tomu, že den předtím jsem dočetla Dům na Riviéře, bylo to pro mě fakt příjemné, protože stejné téma se odehrávalo i v té knize.

Příběh je kouzelný, vtáhne vás do děje. Je opravdu skvěle napsaný, takže se ocitnete v úžasné vinice a máte chuť tam zůstat napořád. Přiučíte se zde také něco o tom, jak probíhají práce na vinici.

Velmi oceňuji námět, jak se tři neznáme ženy musí setkat a být spolu určitý čas, aby se rozhodly, jak budou pokračovat dál. Překvapilo mě taky mile jejich chování. Jak jsou všechny přátelské a milující a tvoří spolu, přesto, že se neznají, rodinu. To neumí leckdy ani lidi v normální rodině.

Knihu doporučuji, jako odpočinkové čtení a pokud máte rádi válečnou tématiku a romantické čtení, je to pro vás ideální čtení.


Sestry z vinice Sestry z vinice JoAnn Ross

Válečný fotograf Jackson Swann se účastnil mnoha konfliktů – a když zemřel, jeden za sebou také zanechal. Jackson měl tři dcery, každou s jinou matkou, a ty teď zjistily, že po něm zdědily nejen podíl na vinici, ale především novo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář