Síla přírody – druhý díl detektivní série

recenze

Síla přírody (2019) 4 z 5 / Kizuizi
Síla přírody

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Host Brno

Od firemního víkendu se dá očekávat, že bude nudný, otravný, ale ne že bude smrtelně nebezpečný. Jenže opak se stává pravdou, když se z pobytu v divočině vratí jen čtyři z pěti žen. Alice Russellová zmizela a nejen policie se jí v hlubokých lesích snaží najít...

Stále nechápu, proč jsem tuhle sérii s Aaronem Falkem odkládala. Po přečtení prvního dílu (Sucho) jsem byla neskutečně nadšená a tak mi jedinou velkou útěchou byl fakt, že teď si mohu rovnou přečíst i další dva díly.

Síla přírody je neodložitelná detektivka, která, jak už název napovídá, zavede čtenáře do přírody. Do lesů, k potůčkům a vodopádům, které mají být potěchou ducha, jenže to by asi nesmělo jít o výlet s kolegy z práce. Jistě totiž jde strávit víkend jinak, než s krosnou na zádech a mapou v ruce, kór když ne všichni s mapou umí zacházet. A když se někteří vlastně ani nemají rádi.

Příběh má dvě dějové linky – jednu současnou, druhá popisuje postupně události, které se o celém onom kritickém víkendu odehrály. Čtenář tak může hádat, co se ten víkend tak mohlo stát a společně s vyšetřovateli dojít k závěru vyšetřování.

V popředí je tu vyšetřovatel Aaron Falk, který je tak trochu s případem spojený, protože ztracenou Alici znal. Nepojilo je však přátelství, nýbrž vztah ryze pracovní a Aaron potřebuje najít Alici co nejdřív. A i když tlak nadřízených na Aarona je velký, on výlet do divočiny vítá. Přece jen na podobném místě vyrostl.

Síla přírody není akčním čtením, ani tu nenajdete potoky krve (i když pár mrtvol tu je). Je to velmi dobře promyšlený napínavý příběh plný intrik, dokonale vykreslené atmosféry, mezilidských vztahů, ale také několika rodinných dramat.

Není sice úplně nutné číst i předchozí díl Sucho, protože případ samotný je zde uzavřen, ale já doporučuju přečíst si jej. Je víc o Aaronovi a o tom, proč a jak došel tam, kde je teď, budou jasnější i maličké narážky z jeho osobního života v tomto druhém dílu.

Takže - pokud někdo z vás dělá tu stejnou chybu jako já, tedy že sérii s Aaronem Falkem odkládá, napravte to! A já? Já se jdu pustit do třetího dílu...


Síla přírody Síla přírody Jane Harper

Pět žen neochotně popadne krosny a vyrazí po rozbahněné cestě vpřed. Vrátí se však jen čtyři. Pro kolegyně z kanceláře to měl být výlet, který je vymaní z klimatizované komfortní zóny a povzbudí v nich houževnatost a týmového d... více


Komentáře (0)

Přidat komentář