Šíleně bohatí Češi, aneb když si hraješ na něco co nejsi.

recenze

Dvě tváře lásky (2024) 4 z 5 / Danka22
Dvě tváře lásky

Dvě ženy, jeden muž. Nejde rozhodně o milenecký trojúhelník, ale o matku, která nesnese konkurenci. Mladou ženu, která je hluboce zamilovaná. A bohatého a úspěšného syna/snoubence, který si musí vybrat. Jak tohle dopadne?


Jana je ve věku, kdy je úspěšná, sebevědomá, zkušená, jenže intrikánská a dost psychicky narušená osoba. Má dvě děti. S dcerou se léta nevídá, syna maminkovsky vede. Jenže ji do cesty vstoupí mladší a snad i hezčí žena, která má navíc dobré srdce. Jana svoji roli umí hrát naprosto dokonale. Její různé intriky mi připomínaly moc hezký film Tchyně na zabití. Pamatujete si na něj?


Ano, tímhle vším si postupně projde mladší Matylda. Čtenář si k Janě vytvoří vyloženě negativní a nepřátelský vztah, tahle baba je nesnesitelná. Hlavní nevýhodou Matyldy je, že je trochu naivní, jenže strašně zamilovaná a o své budoucí tchyni se začne dozvídat až postupně věci, které ji přímo ohromí. No, co vám budu povídat. Rodinka k pohledání – arogantní, bohatá, vzdělaná a věčně soupeřící ať už o peníze nebo sociální postavení.


Téma je naprosto originální. Dvě dějové linky – Matyldy a Jany – vás naprosto zaměstnají, a navíc vás donutí knížku klidně přečíst i za den. Paní Hamáková se zaměřila zajímavou formou na toxické rodiny a napsala ženský román, který stojí za přečtení. Jsou to dva upřímné pohledy na naprosto odlišné světy, navíc poskvrněné tajemstvím i psychickou nemocí.

Samozřejmě protkané láskou, romantikou a i sexem.

Co mě nebavilo, tak právě postelové scény. Nevím, proč to musí zavánět Padesáti odstínem šedi, ale je to o pohledu a názoru. Klidně bych je vynechala, já si na ně moc nepotrpím. Ale to ostatní bylo lepší. Je to knížka na léto, krátká „povídka“, která rozhodně neurazí. Naopak, tím že možná něco podobného znáte, tak se budete i bavit. Takovou tchyni byste nechtěli ani zadarmo.

Co říci na závěr? Autorka má moc hezký styl psaní, a upřímně už se moc těším na další knížky. Věřím, totiž, že nám ukáže další nějaké dobré a originální téma, které nadchne, a především bude nepřehlédnutelné. Jako tento povedený a pěkný román Dvě tváře lásky.


Knihu doporučuji čtenářům knih od Daniel Steelové nebo Kevina Kwana.


Dvě tváře lásky Dvě tváře lásky Marie Hamáková

Strhující román o síle mateřství a všepohlcující vášni. Láska má mnoho podob. Co se stane, dojde-li ke střetu dvou z nich? Co když bezbřehé, avšak svým způsobem sobecké, mateřské lásce zkříží cestu láska romantická, vášnivá a... více


Komentáře (0)

Přidat komentář