Skotsko v celé své kráse

recenze

Když přeskočí jiskra (2024) 4 z 5 / tracey9
Když přeskočí jiskra

Když přeskočí jiskra je druhou knihou Donny Ashcroftové, která u nás vyšla. Opět se v ní podíváme do jedné skotské vesničky a ani tady nás neminou Vánoce! :) tentokrát v podobě vánočního obchůdku kamarádky hlavní hrdinky.

Hlavní hrdinkou je v tomto případě Evie, dívka, která se stále vzpamatovává z minulého vztahu a především ze zrady, kterou prožila. Žije uzavřená do sebe v rodinném sídle na Buttermead Farm a vůbec není připravená znovu někomu důvěřovat. Problémy má i vůči babičce Agnes a nejlepší kamarádce Meg.

Poklidným světem skotské vesničky zahýbe Callum, americký hasič, který přijíždí najít svého dědečka a také trochu popřemýšlet, jakým směrem se bude dále jeho život ubírat. Shodou okolností se ubytuje u Eviiny rodiny a tak si ti dva vzájemně pokládají výzvy ohledně vlastních životů a toho, zda jsou ochotni si toho druhého pustit blíž.

Když přeskočí jiskra je nesmírně čtivý román, podobně jako tomu bylo u vánoční Vánoce na skotském hradě. Evie mi byla blízká, podobně jako Belle, i když v úplně jiných věcech. Fandila jsem jí moc, i když závěr byl na mě dost americký a přeslazený, celkově jsem si chemii mezi ní a Callumem moc užila.

Báječnou postavou je i babi Agnes, která příběhu dodává spád, ale celkově mě trochu mrzí, že jsme se s vedlejšími postavami seznámili málo, to bylo ve Vánocích mnohem lepší.

Čtení ale bylo skvěle odpočinkové a já se těším na další vánoční romantiku :)

Knihu hodnotím 4 z 5 :)

Za knihu v rámci spolupráce moc děkuji nakladatelství Grada, nakladatelství Cosmopolis a Barče


Když přeskočí jiskra Když přeskočí jiskra Donna Ashcroft

Evie se naučila, že špatné věci se dějí, když jedná bez rozmyslu, a proto sází na jistotu. Callum, sympatický hasič s neodolatelným úsměvem, je pravý opak – hledá vzrušení a neví, jak zpomalit. Když se ubytuje na rodinné farmě u E... více


Komentáře (0)

Přidat komentář