Sladké vzpomínky (nebo i budoucnost?)
recenze
Cukrárna Sladký život (2024) / lucie.svobodovaV knize "Cukrárna sladký život" od britské autorky Hannah M. Lynn se hlavní hrdinka Holly rozhodne opustit svůj dosavadní život poté, co zjistí, že ji její přítel podvádí. Vrací se do malebné anglické vesničky v Cotswolds, která jí přináší řadu sladkých vzpomínek, a to doslova, jelikož zde dříve pracovala v místní cukrárně.
Nicméně se dozvídá, že situace v cukrárně není zrovna ideální - hrozí jí krach. Holly se rozhodne, že to nemůže dopustit, musí vzít situaci do vlastních rukou a zachránit podnik, který v ní vzpomínky vyvolává. Věří, že každý občas potřebuje osladit život, a doufá, že její úsilí přinese nejen záchranu cukrárny, ale i někoho, kdo osladí život třeba i jí samotné.
Zvládne cukrárnu vrátit na vrchol? I přes to, kam až to bývalá majitelka nechala zajít? Osladí život místním? A přijde někdo, kdo ho osladí jí?
Holly je rozhodná a odhodlaná, což ji činí sympatickou postavou, jde si prostě za tím, co chce - zachránit cukrárnu. A není na to sama - autorka nám ukáže i například to, jak jsou v našich životech důležití přátelé. A nejen ti.
Romantické prvky příběhu jsou sladké a nenucené, nepřeplácané, což přidává knize kouzlo .
Autorka píše jednoduše, děj je sice často předvídatelný a trošku klišé, ale jelikož se příběh drží v příjemné a hřejivé atmosféře, čte se opravdu hezky.
Pokud hledáte příjemné odpočinkové letní čtení, určitě můžete sáhnout po téhle sladkůstce . A jestli máte rádi například J. Caplin, myslím, že se vám bude určitě líbit!B
Cukrárna Sladký život Hannah M. Lynn
Když Holly odhalí nevěru svého přítele, rozhodne se vrátit do malebné vesnice v Cotswolds, s níž ji pojí řada sladkých vzpomínek. Doslova, neboť kdysi pracovala v místní cukrárně. Té však nyní hrozí krach a Holly to rozhodně nehod... více