Slečna Stinnesová na cestě kolem světa

recenze

Slečna Stinnesová na cestě kolem světa (2023) 4 z 5 / renulka16
Slečna Stinnesová na cestě kolem světa

"Když se Clärenore Stinnesová vydala 25. května 1927 ve svém automobilu na cestu kolem světa, netušila, co ji čeká. Byla ale odhodlaná dokázat světu, že i žena může prožít nevídaná dobrodružství. Na nebezpečné cestě přes Sýrii, zamrzlé jezero Bajkal, poušť Gobi, Andy a další exotická místa čelí největší výzvě svého života, která jí přinese ohromující zážitky stejně jako setkání s osudovým mužem."

Mám ráda knihy, které jsou založené na skutečných osobách či událostech a proto se tato kniha řadí mezi mé oblíbené. Ovšem doposud jsem o této ženě neměla ani tušení, má chyba!

Tento příběh je krásný, odvážný, plný dobrodružství. Slečna Stinnesová je obdivuhodná žena, která si přes všechno prosadila, že objede automobil celý svět. Na cestě ji čekalo mnoho překážek, někdy až opravdu brutálních, ale slečna Stinnesová se nikdy nevzdala.
Jaké to asi muselo být rok na cestách v té době, kdy nebyl takový servis jako dnes? Když museli spát venku v mrazech. Dokážete si představit přejet zamrzlé jezero, u kterého každou chvíli hrozí, že pod vámi praskne? A co teprve cesta přes Sibiř, kde vám hrozí, že benzín zamrzne a vy budete muset spát pod širákem? Neskutečné!

Kromě této cesty můžeme pozorovat vývoj charakteru hlavních postav a jejich vztah mezi nimi. Objeví se zde románek?
Kromě hlavních hrdinů má na cestě kolem sebe samozřejmě partu mechaniků, ale v době, kdy ženy měly pouze za úkol se vdát, asi si můžete představit, že to nebylo příjemné souznění.

Tento historický román, inspirovaný skutečnou Clärenore Stinnesová rozhodně velmi ráda doporučuji všem.


Slečna Stinnesová na cestě kolem světa Slečna Stinnesová na cestě kolem světa Lina Jansen

Když se Clärenore Stinnesová vydala 25. května 1927 ve svém automobilu na cestu kolem světa, netušila, co ji čeká. Byla ale odhodlaná dokázat světu, že i žena může prožít nevídaná dobrodružství. Na nebezpečné cestě přes Sýrii, zam... více


Komentáře (0)

Přidat komentář