Sněží, sněží...
recenze
Sněží, sněží... (2015) / ilosekZa okny se snáší první sněhové vločky, první adventní neděle už je za námi a již brzy nás navštíví Ježíšek. Vánoční atmosféra už by se dala téměř krájet a není nic lepšího, než si v tento čas přečíst krásný romantický vánoční příběh. A v knize Sněží, sněží se dočkáte hned tří takových příběhů.
První příběh s názvem Zasněžený express popisuje příhodu Lubilee, která je donucena na vánoce odcestovat vlakem za babičku a dědem. Vlak však zapadne do závějí a Lubilee nezbývá nic jiného než navštívit Waffle House, pokud nechce umrznout. Tam naráží na sympaťáka Stuart, který ji poskytne střechu nad hlavou a možná i něco víc. Druhý příběh Vánoční zázrak vypráví o třech kamarádech, kteří závodí s časem a sněhem, aby se co nejdřív dostali do Waffle House, kde se kromě Jubilee objeví i hromada roztleskávaček. Třetí a poslední příběh zakončuje dějství zážitkem Addie, která udělala obrovskou chybu a chce ji napravit. Tři příběhy, tři zázraky, jedny veselá a šťastná vánoce.
Každý chce zažít tu pravou vánoční atmosféru a snaží si ji navodit co nejlépe. Někdo ozdobí celý dům, někdo zapálí svíčky a podívá se na film a potom jsme tu my, kteří si vychutnáme skvělou zimní knihu, která je mnohdy lepší než několik pohádek dohromady. A u Sněží, sněží si můžete být jistí, že vánoční atmosféru navodí dokonale.
U jedlových příběhů je krásně znát, jak se každý autor liší stylem psaním. I když příběhy na sebe na závěr navážou, každý si svůj okamžik vytvořil po svém a přidal tam kus svého spisovatelského umění, který tvoří jedinečnost každého příběhu.
I když jsem to očekávala, nejvíc mě zklamal příběh od Greena. Nevím, jestli je to tím, že už jsem starší a jeho knihy mě tolik neberou, nebo se už nedokáže překonávat. Naopak nejhezčí byl hned první příběh Maureen Johnsonové, který mi přišel nejvíc kouzelný a vánoční.
Sněží, sněží si oblíbí každý milovník svátečních knih, které v sobě skrývají pokrývku sněhu, vánoční radovánky, stavění sněhuláku a další skvělé zimní činnosti. A myslím, že by se mohla líbit i těm, kteří za normálních podmínek romantické a naivní příběhy nečtou. Přece jen o vánocích je možné všechno.
Sněží, sněží... Lauren Myracle
Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo... více
moc pěkná recenze, knihu najdu až pod stromečkem... ale těšila jsem se nejvíce na příběh od Greena, po přečtení recenze se už netěším :D uvidíme, který příběh sedne mě :))