Strhující příběh Půlnoc je nejtemnější hodina
recenze
Půlnoc je nejtemnější hodina (2024) / mstychovU této knížky mě okamžitě nalákala obálka. Příběh připomínající Stmívání a Kde zpívají raci? Nemohla jsem odolat!
Předně musím říct, že jsem dostala přesně takovou nádheru, jakou jsem očekávala. A i přesto, že se můj žánrový žebříček od thrillerů poslední dobou odklonil, tak teď jsem si tuhle nálož strachu užila do poslední stránky.
Ruth je dcerou kazatele. Její rodina je své víře naprosto oddaná. Nejen, že chodí pravidelně do kostela, ale řídí se veškerými zákony. Hříšníky opovrhují a přestřihávají s nimi kontakty. Ruth ale cítí, že je jiná. Ráda čte po nocích knihu, kterou ukradla z knihovny - Stmívání. Kdyby na to přišel její vysoce postavený otec, seřeže ji jako psa. Její vnitřní svět je pohodový, romantický, plný magických okamžiků.
Rodina si pro Ruth představuje dokonalý život. Vezme si někoho vysoce postaveného a bude mu spořádanou ženou. Porodí mu děti a bude mu oddaná po celý zbytek života. Jenže plány rodičů se mnohdy neslučují s tím, co si přejí jejich děti.
Ruth má nejlepšího kamaráda Everetta. Od malička jsou nerozlučná dvojka. Dějí se kolem nich záhadné věci a oni to moc dobře vědí a vychází tomu naproti. Prozkoumávají bažiny a jakmile se ve městě stane něco zvláštního, jsou u toho. Městem se začne šířit hrozba v podobě nalezené lebky a strhne se tím pátrání po tajemném plíživci, jak mu lidé přezdívají. Jenže jednou lebkou to nekončí…
Kdo to vlastně je? Člověk nebo monstrum? A jak na to zareaguje křesťansky založené obyvatelstvo? Najde Ruth únik z pout fanatické rodiny? Kdo vystupuje sám za sebe a kdo pod lidskou maskou?
Příběh je psaný retrospektivou. Což je naprosto TOP. I přesto čtenář vždy ví, v jakém časovém období se nachází. Příběh mě naprosto pohltil. :)
Oblíbené věty z knihy:
Čím víc toho vím, tím víc mě toho napadá.
Ale co, stejně tak jsem držela v tajnosti vše, co v mém životě za něco stálo.
Půlnoc je nejtemnější hodina Ashley Winstead
Mezi bohabojnými obyvateli městečka Bottom Springs v Louisianě se šíří strach. Tajemná upírská postava zabíjí hříšníky za bezměsíčných nocí. Nebo je to snad člověk z masa a kostí? Když je v bažině nalezena lidská lebka, místní maj... více