Netajím se tím, že miluji biografie. Možná si říkáte, co na nich vidím? Ale pro mě jsou zdrojem inspirace. Moc ráda si hledám mentory a zajímám se o životy zajímavých lidí. Třeba těch, kteří jsou v životě šťastní, protože si šli za svým snem.
Knížka Veroniky je od první do poslední stránky inspirativní. Doslova se jedná o emoční horskou dráhu, která je ale hezky vybalancovaná. Nečtete tedy uplakanou zpověď ženy, která neví, co se sebou. Čtete zpověď silné ženy, která si prošla těžkých obdobím. Ustála ho po boku dvou dcer a později i nového partnera.
Příběh je vyprávěný s lehkostí. To ošklivé je tam zmíněno velice taktně. Autorka svého bývalého muže neuráží, neobviňuje, jen se snaží dalším ženám předat svou zkušenost a pohled na soužití s opačným pohlavím. Dokonce sama uznává, že nikdy není chyba jen na jedné straně.
Bylo velice poučné dozvědět se o tom, jak to probíhá u soudu, když se rozvádíte. Podle mě už poté člověk nikdy nebude jako dřív. Bude obohacený o velikou zkušenost, která jde ne vždy ustát s lehkostí.
Veronika to vše zvládla. Našla si cestu. Své mentorky a mentory. Pomoc. Ale především to vše zvládla sama v sobě zpracovat a napsat díky tomu tuto inspirativní knížku, která pomáhá. Podle mě je vhodná nejen pro ženy, které uvažují o rozvodu, nebo si jím prochází, ale i pro ženy, které ve vztahu tápou. Nebo jsou jako já ve vztahu spokojené, ale rády poznávají další inspirativní ženy.
Jen bych ráda zmínila, že na mě byly v knížce občas moc dlouhé věty na několik řádků a v těch chvílích jsem se trošku ztrácela v myšlence. Plus bych uvítala o něco delší část s ,,nevlastním dítětem tam jsem si chvílemi ten vztah vykládala dost negativně.
Knížka je jako celek krásná. Plná naděje, životních snů, cílů a všudypřítomné lásky. Příběh Veroniky mě dojal a rozhodně ho vřele doporučuji nejen ženám.
Oblíbená věta z knihy:
Šlo se mi tak snadno, dýchalo se mi lehce a moje duše si uvolněně zpívala.
Užít si rozvod do poslední slzy Veronika Mrázková
Kniha Užít si rozvod do poslední slzy se na vztahy i rozchody dívá z netradiční perspektivy. Společnost rozvod stále vnímá jako drama a životní prohru. Pro mě to ale byla jedna z nejlepších věcí, které mě v životě potkaly. Nedá... více