Superhrdinové Čuprmani

recenze

Čuprmani - Případ Zvíře (2022) 4 z 5 / renulka16
Čuprmani - Případ Zvíře

Čtete pohádky? Já se přiznám, že kdybych neměla děti, tak bych pravděpodobně po dětské knize asi nesáhla.

Pro ty moje dva špunty tato kniha ještě není, zkusila jsem ji číst synovi, ale když jsem se dostala k nadávce "kráva", tak jsem raději přestala. Anotace sama prozrazuje, že je kniha vhodná pro děti na druhém stupni základní školy a musím souhlasit, že to tak opravdu je. Ideálně od těch 10 let.

O čem kniha vlastně vypráví? O Péťovi vyzáblém, samotářském chlapci, jenž si vyfasoval přezdívku Brkboy a také o Spajdym. Spajdy je nový ve městě, obléká se jako superman a je to pěkný cvalík. Oba jsou žáci páté třídy a Spajdy chce z Péti udělat superhrdinu. A tak se z nich chtě nechtě stanou přátelé, když se připletou k jednomu nebezpečnému případu "vraždy".

Zároveň zde sledujeme příběh Péťovi sestry, která chce být investigativní novinářkou a oba tyto příběhy spolu souvisí. Vyprávění Moniky sledujeme prostřednictvím jejího tajného blogu.

Tato kniha se velmi dobře četla, byla psaná opravdu tak, jak kdyby to vyprávěly děti. Detektivní linie byla napínavá a ani já, jako nadšenec detektivek jsem netušila celou dobu o co tam jde. To je opravdu povedené a myslím si, že děti v tomto věku by z příběhu byly nadšené. A navíc jsou v knize skvělé ilustrace, které jsou formou komiksu.

Pokud máte děti na druhém stupni a rádi čtou napínavé knihy, věřím, že je zrovna této je pro ně ta pravá.


Čuprmani - Případ Zvíře Čuprmani - Případ Zvíře Zdeněk Ležák

Do městečka se nastěhuje nový kluk, pěkný cvalík a fanoušek Spider-Mana. Péťa, vyzáblý podivínský samotář z páté třídy, tak nechtěně přijde ke kamarádovi. Spajdy se snaží Péťu převychovat v superhrdinu a přesvědčit ho, aby v měste... více


Komentáře (0)

Přidat komentář